Is Mentoraat Plus iets voor jou?

Bijgewerkt: apr 2

Zit jij in je eerste Bachelor? Ben jij de eerste in je gezin die begint aan hogere studies? Spreek jij thuis een andere taal? Of volgde jij in het secundair een richting die je niet helemaal voorbereid op je huidige studies? Is jouw eerste jaar aan de universiteit al een behoorlijke zoektocht geweest? Heb je nog steeds duizenden vragen en is het niet duidelijk wie je moet aanspreken? Dan kan jij bij een mentor van Mentoraat Plus terecht!

Via individuele en laagdrempelige opvolgingsgesprekken op sleutelmomenten doorheen het academiejaar, begeleidt een mentor jou bij jouw leerproces en aanpassing aan de nieuwe context van de universiteit. Jouw studies vormen uiteraard een belangrijk gespreksonderwerp, maar je kan bij je mentor met eender welke vraag terecht (persoonlijk of studiegerelateerd). De mentor is je eerste aanspreekpunt en verwijst je door indien nodig.

Ook de coronamaatregelen stellen ons voor nieuwe uitdagingen die zowel ons leerproces als ons aanpassingsvermogen onder druk zetten. Het kan dus zeker zijn dat je nu pas nood voelt aan een mentor. Aansluiten bij Mentoraat Plus kan in overleg met de faculteit steeds bekeken worden!


Meer info vind je via: https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/mentoraat-plus/

Interesse? Laat het ons weten via volgende link: https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/mentoraat-plus/voor-studenten/deelnemen/inschrijvingsformulier/

Voor leer- en studieproblemen kunnen alle studenten ook steeds terecht bij het STIP: https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/hulp-bij-studentenvragen/stip/


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

Take care and stay safe

logo_UA_hor_zwart.jpg

Algemene info

www.info-coronavirus.be

 

Op deze website van de FOD Volksgezondheid vind je alle officiële informatie over het Coronavirus in België.

Thema's

Contact

Dit is een initiatief van UAntwerpen. 
 

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
Tel: + 32(0)3 265 41 11

Privacyverklaring

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon