top of page

Is Mentoraat Plus iets voor jou?

Bijgewerkt op: 2 apr. 2020

Zit jij in je eerste Bachelor? Ben jij de eerste in je gezin die begint aan hogere studies? Spreek jij thuis een andere taal? Of volgde jij in het secundair een richting die je niet helemaal voorbereid op je huidige studies? Is jouw eerste jaar aan de universiteit al een behoorlijke zoektocht geweest? Heb je nog steeds duizenden vragen en is het niet duidelijk wie je moet aanspreken? Dan kan jij bij een mentor van Mentoraat Plus terecht!

Via individuele en laagdrempelige opvolgingsgesprekken op sleutelmomenten doorheen het academiejaar, begeleidt een mentor jou bij jouw leerproces en aanpassing aan de nieuwe context van de universiteit. Jouw studies vormen uiteraard een belangrijk gespreksonderwerp, maar je kan bij je mentor met eender welke vraag terecht (persoonlijk of studiegerelateerd). De mentor is je eerste aanspreekpunt en verwijst je door indien nodig.

Ook de coronamaatregelen stellen ons voor nieuwe uitdagingen die zowel ons leerproces als ons aanpassingsvermogen onder druk zetten. Het kan dus zeker zijn dat je nu pas nood voelt aan een mentor. Aansluiten bij Mentoraat Plus kan in overleg met de faculteit steeds bekeken worden!


Voor leer- en studieproblemen kunnen alle studenten ook steeds terecht bij het STIP: https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/hulp-bij-studentenvragen/stip/


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page