top of page

Students for students zoekt jou!


Het einde van dit academiejaar is al in zicht en dus zijn er verschillende enthousiastelingen die beginnen uitkijken naar het volgende. Zo ook bij Students for Students: zij zijn op zoek naar praatmaten.


Wil jij graag een verschil maken? Medestudenten opvangen die het even moeilijk hebben? Je troostende en helpende skills wat meer op punt stellen? Dan ben jij de geknipte m, v of x voor Students for Students.


Een praatmaat tikt idealiter de volgende boxjes af:

  • Je hebt een luisterend oor.

  • Je bent empathisch, respectvol en geduldig. Je oordeelt niet.

  • Je kan vertrouwelijk omgaan met wat anderen je vertellen.

  • Je respecteert andermans grenzen en je kan doorverwijzen naar andere hulp.

  • Je maakt je medestudenten wegwijs op de universiteit.

  • Je wil een opleiding volgen om effectief te luisteren en sensitief te communiceren.

  • Je wil deel uitmaken van een groep peer supporters en tweewekelijks supervisie volgen.

Een praatmaat spreekt medestudenten aan die het moeilijk hebben, is een aanspreekpunt voor studenten en organiseert activiteiten met Students for Students.


Wil je dus iets bijdragen aan de studentengemeenschap, iets betekenen voor anderen? Heb je zin om een grondige opleiding te volgen zodat je leert hoe je dit kan doen? Students for Students biedt jou een opleiding rond 21st century skills aan de start van het academiejaar en in het eerste semester, en een opvolging met professionals in een tweewekelijkse samenkomst met andere praatmaten in het tweede semester.


Meer informatie wordt gegeven in de infosessie die doorgaat op 28 mei 2020 om 14.00 uur.

De link voor de sessie vind je hier terug.

Heb je toch al vragen of wil je je e-mailadres achterlaten om persoonlijk op de hoogte gehouden te worden, mail dan naar studentsforstudents@uantwerpen.be.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!0 opmerkingen

Comments


bottom of page