top of page

Kan jij koken en wil je helpen?

Heb jij wel wat tijd op overschot? Heb jij dagen dat je niet weet wat te doen? Slaat soms de verveling toe? Kook jij toevallig ook super graag? Maak jij daarbovenop ook nog eens écht lekkere gerechten klaar?


Hulporganisatie Amana kan jouw chef-kok skills gebruiken!
Amana is een organisatie die zich inzet voor thuis- en daklozen in Antwerpen. Elk weekend maken zij gerechtjes klaar om van te smullen. Vervolgens brengen ze die rond onder de daklozen. Het doelpubliek is een groep van 80 à 100 thuis- en daklozen. Dit doen ze in samenwerking met daklozencentrum Victor (CAW).


Omwille van de maatregelen rond corona is hun werking een beetje gewijzigd. Hun prioriteit is de daklozen toch verder te kunnen helpen. Hoe gaan zij momenteel te werk?


  1. Omdat gezamenlijk koken momenteel niet meer gaat, vragen ze aan de vrijwilligers afzonderlijk thuis te koken.

  2. De vrijwilligers brengen de maaltijden zelf rond. Vaak hebben ze dus een auto nodig hiervoor. Deze kosten worden uiteraard vergoed.

  3. De vrijwilligers krijgen een attest van de politie, zodat ze in orde zijn met de maatregelen rond essentiële verplaatsingen.

  4. Omwille van de strikte regels en het praktisch gebeuren, is het niet de bedoeling dat de vrijwilligers aanwezig zijn in het centrum, maar echt enkel koken en leveren. 

  5. Warme maaltijden zijn welkom, maar zeker ook zoetigheden. Zo wordt er gevraagd of er vrijwilligers cake of koekjes kunnen bakken.  

  6. Ondernemers en mensen uit de horeca kunnen ook steunen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een regeling met een pizzeria: bij de aankoop van enkele pizza's krijgt de organisatie er enkele gratis.


Wil jij graag helpen? Contact opnemen kan via deze pagina en meer algemene info over Amana kan je terugvinden op hun website.


Is koken niet je ding en wil je de mensen het leed besparen? Een (kleine) gift doneren kan ook via deze website.


Wist je trouwens dat zij naast koks ook op zoek gaan naar mondmaskertjes en jij daarbij kunt helpen? De mondmaskertjes kan je maken via deze website en ze aan Amana bezorgen door met hen contact op te nemen.


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page