top of page

Iftar voor iedereen dankzij Yassine van Mahara

Yassine Abdellati (student toegepaste ingenieurswetenschappen en kersvers studentenvertegenwoordiger)


"We zitten nu halfweg de vastenmaand: tijd voor een evaluatie! We hebben eigenlijk geluk. Het weer valt goed mee. Moest het nu heel warm zijn, zou vasten een stuk moeilijker gaan. Al moet ik wel toegeven dat ik mijn koffietje mis 's ochtends. Dus moet ik andere dingen zoeken die me wakker maken! En vanavond, als we weer eten, vergeet ik dat ik doorheen de dag honger had. En dan denk ik aan al die mensen die geen eten hebben om 21.00 uur ...


Bij Mahara, de studentenvereniging waar ik sinds dit jaar bij actief ben, wilden we iets doen voor deze mensen. Onze nationale voorzitster en vice-voorzitster hadden het goede idee om iftardozen te maken voor mensen die het moeilijk hebben in deze periode. En dat zijn er heel wat, want niet alleen is het nu vaker financieel moeilijk om ingrediënten te krijgen voor de vastenmaaltijd, ook zijn er veel mensen die niet in staat zijn om hun woonst te verlaten om inkopen te doen. Speciaal voor hen wil Mahara zich inzetten.

Vanaf de eerste week kregen we veel media-aandacht. We verschenen in verschillende kranten en zelfs in De zevende dag. Dat gaf ons een enorme boost. En ook de donaties schoten de lucht in. Dat is goed, want dit initiatief, dat we 'Ramadan vanuit mijn kot' hebben genoemd, draait volledig op donaties. Mensen zijn heel gul in deze periode. Het doet deugd dat ons initiatief zo gesteund wordt. Het is dan ook aan de donateurs te danken dat we intussen toch al zo'n tweehonderd gezinnen hebben kunnen helpen.


De pakketten bevatten genoeg voedsel en drank om een klein gezin voor twee à drie dagen te voorzien. Wanneer de pakketten klaar zijn, laden we ze in ons busje en dan rijden we naar de mensen toe. Vorig weekend zijn we naar een asielcentrum in Overpelt getrokken. We geven de dozen persoonlijk af aan de mensen die ze nodig hebben. Die glimlach op hun gezicht zien: daar doen we het voor! Het is voor ons zoiets kleins, maar het kan voor hen iets groots betekenen. Want je weet nooit wat die mensen allemaal hebben meegemaakt.


Voor mijzelf is de ramadan een periode van doorzettingsvermogen. Ik blijf op tot laat 's nachts en sta 's ochtends op tijd op om mijn dag zo nuttig mogelijk in te vullen. Ik combineer mijn studies met het werken als pizzakoerier. Natuurlijk loopt het water soms in mijn mond als ik al die lekkere pizza's zie, maar ik wacht keurig tot het tijd is voor mij om te eten. De beloning is dan eens zo groot!"


Je kan Mahara volgen via Facebook en hun website.

Zelf doneren of meer informatie nodig? Je vindt het op deze website.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page