top of page

WINAK onderhoudt je sociale leven

Bijgewerkt op: 29 apr. 2020


Al sinds 1965 kan je op WINAK rekenen (see what I did there...?). Ze staan voornamelijk paraat voor alle toekomstige Einsteins, Bill Gates en Pythagorassen van deze wereld. Bij het oprichten van de vereniging moest er natuurlijk een eerste praeses verkozen worden. Omdat de studenten toen geen idee hadden wat het inhield om een studentenvereniging te leiden, stemden ze op de meest speciale naam. Zo werd Egon Wojciulewitsch de eerste WINAK-praeses.


Wie ze zijn, ontdek je in dit filmpje:

Zoals bijna elke andere club zorgt WINAK voor TD’s en cantussen. Deze gaan vaak door in hun eigen clublokaal Den Hagar. Daar hoor je ze regelmatig zingen:

Maar ze houden zich ook bezig met de academische vorming van de studenten. Zo organiseren ze bijvoorbeeld een exclusieve blik achter de schermen van bedrijven of interessante lezingen over onderwerpen waarvoor je in de eerste plaats naar de unief bent gekomen. Hiernaast organiseren ze café- of filmavonden en zijn ze regelmatig te vinden op de campus waar ze de studenten tijdens een drukke lesdag met goedkoop middageten een hart onder de riem steken.

In coronatijden hebben de leden van WINAK een eigen Discordserver opgericht, waar ze wekelijks samenkomen om te chatten en online spelletjes te spelen. Ook houden ze wekelijks een filmavond via Zoom. Voor de kiesweek van 27 april heeft WINAK beslist dat alles online zal doorgaan. Maandag starten ze met een ontbijt, gevolgd door een fitnessinitiatie. ‘s Avonds wordt een spelletjesavond gehouden via Discord. Dinsdag wordt een workshop mondmaskers maken gehouden. Na woensdag nog eens de dag te starten met een ontbijt en een fitnessinitiatie, zal er op donderdag een TD of café-avond plaatsvinden via Discord.


Na de kiesweek zijn er nog voldoende andere plannen in de pijplijn. WINAK zet alles in op de online werking. Zo komt er wekelijks een spelletjesavond en een filmavond.

Als we weer uit ons kot mogen komen, zullen de WINAK'ers voorbereid zijn. Ze kijken al uit naar de officiële ontgroening, het lustrumjaar 2020-2021 (WINAK zal dan 55 jaar bestaan), LAN-dagen, gaan bowlen en schaatsen, het ledenetentje ...

Voor examens is WINAK ook je beste vriend, en wel op twee manieren. De eerste is de tuyaux, een online platform. Daar vind je allerlei tips om jouw examen succesvol te laten verlopen. Ook vind je er samenvattingen van anderen samen met oplossingen van oefeningen. De tweede manier zijn de mentoren, eentje per richting. Aan hen kan je allerlei vragen stellen.


Je kan WINAK volgen via Facebook, Instagram of hun website.

 

Ontdek hier alle studentenclubs van UAntwerpen


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page