top of page

Who runs the world? Hera


Hera is sinds 2001 de vrouwenclub van de buitencampussen, al zijn mannen op bijna alle activiteiten ook welkom. Ze zijn een gezellige club die behalve TD's, cantussen en café-avonden ook meer vrouwgerichte activiteiten organiseert, zoals een chocoladebuffet à volonté, een Upperdare- of karaokeavond, cocktailavonden met Just Dance, een kriekcantus ... Bijna alle buitencampus- (en zelfs een paar niet-buitencampus) richtingen zijn vertegenwoordigd bij Hera, dus als je met een studiegerelateerde vraag zit, kan je altijd wel bij iemand terecht.



Hieronder kan je zien wat een lid van Hera zijn zoal betekent:

Wil je rondhangen met Hera, dan kan je hen altijd vinden in Fort VI of in hun stamcafé De Wapper.

Na de porrenkoninginverkiezing krijgen alle nieuwelingen bij Hera een eitje waar ze de rest van hun porrenjaar voor moeten zorgen. Ze moeten het eitje overal bij zich hebben, anders krijgen ze een streepje achter hun naam. Als ze het kapot maken betekent dat veel streepjes! En streepjes spelen in je nadeel tijdens de ontgroening. Voor de porrenkoningin van Hera is het nog belangrijker om haar eitje heel te houden. Het wordt namelijk doorgegeven van koningin tot koningin en Emma's eitje is nu al vijf jaar oud: dat wil je echt niet breken. De porren bedenken verschillende creatieve oplossingen om hun eitje te beschermen of te vervangen: het ei koken (foei, dan gaat de stempel eraf!), een nieuw ei kopen, eieren stelen uit het kot van de porrentemster ... Maar ze bedenken vooral veel originele beschermende potjes! De porren geven hun eitje ook allemaal een naam (denk aan Egg-bert of Bebei) en sommige krijgen zelfs hun eigen Instagrampagina.


In coronatijden gaat Hera meer dan ooit online. Ze posten leuke updates en vlogs op hun sociale media, vervangen een TD door een playlist of houden een TD via Zoom. Dit is allemaal best oké, maar toch kijkt Hera reikhalzend uit naar het volgende academiejaar, wanneer alles hopelijk weer kan doorgaan zoals voordien. Zo kunnen ze al niet wachten tot de volgende Chocolicious, een galabal, Hera @ the movies, een winetasting ... En zijn ze helemaal klaar voor iets nieuws: de Huwelijkscantus.


Wil je al even oefenen voor deze en de andere cantussen, zing dan mee met het Hera clublied:

Je kan Hera volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page