top of page

Viva Wikings-NSK!

Wikings-NSK heeft de oudste roots van alle studentenclubs in Antwerpen. Al in 1884 werd er een studentenvereniging opgericht die nadien tot Wikings-NSK zou evolueren. Intussen telt de club zo'n duizend leden.

Als faculteitsvereniging proberen ze zowel studenten van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie als studenten daarbuiten te voorzien van interessante en ontspannende mogelijkheden. Zo werken ze samen met een groot aantal partners om afstuderende studenten jaarlijks te helpen bij hun zoektocht naar een job, maar brengen ze eveneens grote en leuke TD's voor de Antwerpse student. Uiteraard blijft het hier niet bij, en vind je bij hen elke week enkele andere activiteiten, gaande van cantussen, over sportwedstrijden tot FIFA-nights en alles daartussen.


Wil je mee op tocht met de Wikings, dan kan je hen terugvinden in hun stamcafé De Salamander, waar ze iedere maandag pub houden.


Kijken we terug op het verleden van Wikings-NSK dan valt één groot wapenfeit op: de diefstal van Manneke Pis. Natuurlijk was dit volledig voor het goede doel ...

Ook in coronatijden zit deze vereniging niet stil. Zo organiseerden ze al een TD Isolé, waar 350 studenten mee dansten vanuit hun kot. En er zit nog heel wat aan te komen... Stay tuned. Om de tijd tijdens het aftellen te doden, kan je hier alvast het clublied terugvinden.


Nu de examens eraan komen, staat Weduc van Wikings-NSK tot jullie dienst. Dit omvat een cursusdienst op de campus, (online) infosessies en een online forum gevuld met examenvragen en samenvattingen.


Je kan Wikings-NSK volgen op Facebook, Instagram en via hun website. 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page