top of page

Vijf duurzame filmtips van GreenOffice

Je wil even ontspannen, maar de cinema is dicht. Geen zorgen, GreenOffice heeft enkele tips voor films met een duurzaam tintje geselecteerd voor jou. Je kan deze perfect thuis bekijken. Geen bioscoop nodig, enkel chips of popcorn (en een veel te luid kauwend bubbelmaatje) toevoegen. Veel kijkplezier!


1 The Host (Bong Joon-ho)


Nog voor hij in 2020 vier Oscars won voor zijn indrukwekkende film Parasite maakte de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho al topfilms. The Host, een film uit uit 2006, is er zo eentje. In deze horrorfilm dumpt het Amerikaanse leger liters chemisch afval in de Han-rivier in Zuid-Korea. Dit respectloos gedrag ten opzichte van de natuur zorgt echter voor een groot probleem: het afval creëert een groot monster dat de bevolking aanvalt ... Voor zij die niet vies zijn van monsterfilms is The Host echt een aanrader.


Bekijk de trailer hier.


2 Dr. Seuss' The Lorax (Chris Renaud)

Dr. Seuss is één van Amerika’s bekendste kinderboekenschrijvers. Met iconische verhalen zoals The cat with the hat, Green eggs with ham en How the Grinch stole Christmas behoort zijn werk tot de meest gelezen kinderliteratuur aller tijden. Ook in Europa zijn zijn verhalen beroemd, zeker na de verfilming van How the Grinch stole Christmas. In 2012 werd een ander verhaal van hem verfilmd. The Lorax speelt zich af in een wereld waar alle bomen gekapt zijn. Het hoofdpersonage, Ted, heeft een oogje op Audrey, een meisje met slechts één wens: een echte boom te zien! Ted besluit uit te zoeken wat er met alle bomen is gebeurd… Deze film is geanimeerd én benadrukt het belang van bomen! Wat wil een mens nog meer?


Bekijk de trailer hier.


3 Soylent Green (Richard Fleischer)


In deze bizarre science-fictionfilm uit 1973 is de aarde zwaar overbevolkt. Het is het jaar 2022. Producten zoals zeep en etenswaren zijn schaars. De armen eten enkel nog soylent, artificieel voedsel gemaakt in fabrieken. We volgen inspecteur Thorn die een vreemde moordzaak onderzoekt. Gaandeweg raakt hij verzeild in een web vol intriges en tracht hij het geheim achter soylent green te ontrafelen. Spannend!


Bekijk de trailer hier.


4 Pom Poko (Isao Takahata)

Nóg een animatiefilm op het lijstje! Jazeker, in deze gekke film van Studio Gibli volgen we de avonturen van de tanuki, een volk van wasbeerachtige wezens die van gedaante kunnen veranderen. Wanneer mensen hun habitat bedreigen door een groot bouwproject, ontstaat er chaos binnen de tanuki-gemeenschap. Iedereen heeft zo zijn eigen manieren om de mensen af te weren en dat loopt niet van een leien dakje ...


Bekijk de trailer hier.


5 Dark Waters (Todd Haynes)


In dit waargebeurde verhaal onderzoekt advocaat Robert Billot een groot chemisch bedrijf genaamd DuPont. Wat begint met zieke koeien, verandert al snel in een groot complot. Billots strijd voor gerechtigdheid lijkt hopeloos tegenover een groot bedrijf als DuPont. Zal hij de zaak winnen? Of triomferen de milieuvervuilers? Je ontdekt het in deze film.


Bekijk de trailer hier.


Je kan Green Office volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page