top of page

Unifac coördineert het studentenleven aan de Stadscampus

Al 54 jaar staat Unifac klaar voor elke student en studentenvereniging op de Stadscampus. Dit doen ze door ons te ondersteunen op sociaal, cultureel en studentikoos vlak. Ze coördineren en ondersteunen de 21 studentenverenigingen op de campus en organiseren samen met hen enkele gevestigde evenementen in het studentenleven. Om over alle TD's, debatten, jobbeurzen, cursusverkopen ... het overzicht wat te bewaren, publiceert Unifac eveneens de weekoverzichten, die je kan raadplegen op hun Facebookpagina. Ook vertegenwoordigen ze ons in verschillende raden in Antwerpen.


Wie ze zijn, vertellen ze zelf in dit filmpje.

Als je zo betrokken bent en dat al zo lang, verbaast het je niet dat de Unifaccers heel wat verhalen kunnen (door)vertellen. Ze hebben zelfs een 'peter' die hen al 27 jaar steunt en hen altijd een hart onder de riem steekt als het wat minder gaat. Bij deze: nogmaals dankuwel voor alles, Johan!


Eens een blauw hart, altijd een blauw hart!Ook tijdens de coronacrisis blijft Unifac zijn coördinerende en organiserende rol spelen. Zo hebben ze samen met ASK-Stuwer en UAntwerpen gezorgd voor een virtuele Verwarringsquiz, die live gestreamd werd via de Facebookpagina van UAntwerpen. Maar liefst zevenhonderd mensen hadden zo een toffe avond in hun kot! En er zit nog meer in de Unifac-pijplijn ...

Er wordt binnenkort bijvoorbeeld een tweede quiz georganiseerd, die interfacultair zal zijn. Elke ronde zal zijn eigen thema hebben dat aan een bepaalde faculteit gelinkt is. Dit zullen ze doen in samenwerking met verschillende studentenverenigingen.
Ook voor het volgende academiejaar zijn de Unifaccers al volop in de weer. Zo organiseren ze samen met de pastorale dienst van UAntwerpen de verkenningsdagen, een driedaagse voor eerstejaarsstudenten in de Hoge Rielen. Via een barbecue, een dansavond, een cantus ... laten ze de groentjes al eens proeven van wat het studentenleven zoal kan betekenen.

Op die cantus krijgt het clublied van Unifac natuurlijk ook een verdiende plaats. Oefen alvast (nog) maar eens de tekst!


En als de nieuwe studenten er klaar voor zijn, volgt Students on Stage, de officiële aftrap van het academiejaar. Met kraampjes, eten en drinken krijgen de studentenverenigingen de kans om zichzelf in de kijker te zetten en nieuwe leden te werven. Dit evenement lokte vorig jaar 9.000 studenten, en bij Unifac doen ze er alles aan om dit succes te evenaren!


Het praesidium van Unifac vind je gemakkelijk terug aan hun blauw-witte Unifactruien.
Je kan hen volgen via Facebook, Instagram en natuurlijk hun website.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

留言


bottom of page