top of page

UFKA viert voort

UFKA staat voor Universitaire Farmaceutische Kring Antwerpen en is de departementsclub van de studenten Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Ze bestaan al sinds 1965, dus afgelopen jaar mochten ze hun 55-jarig bestaan vieren. En vieren kunnen ze, want het is hun prioriteit om het studentenleven van de farmaciestudent zo aangenaam mogelijk te maken.


Wie ze zijn en wat ze doen, vertellen ze onderstaande video:


De Eurodeals TD (i.s.m. Biomedica), Golddigger TD (i.s.m. Kinesia) en de Groen = Gratis TD zijn alledrie feestjes die UFKA organiseert. Verder zijn er natuurlijk cantussen waarvan hun bekendste de Never Have I Ever cantus is en de All Farma cantus die alle farmaceutische kringen van Vlaanderen samenbrengt. Ook zijn er lezingen, kroegentochten, een spaghetti-avond, een ledenetentje en een quiz. Ook bieden ze een peter/metersysteem aan, waarbij kleine groepjes eerstejaars begeleid worden door een ouderejaars die hen op weg helpt.

Dit jaar is UFKA samen met VFSO op uitwisseling geweest naar Utrecht. Het was een leerrijke ervaring met verschillende infosessies en rondleidingen. Ook konden de leden even proeven van het Nederlandse studentenleven in Utrecht. Een paar weken later zijn de Nederlandse studenten naar Antwerpen gekomen. De taalbarrière tussen Nederlanders en Vlamingen werd nogmaals duidelijk toen, wanneer het begon te regenen, een Nederlandse student vroeg hoe wij “het regent” zeggen en erg verbaasd was dat Vlamingen hetzelfde zeggen.


Zingen doet UFKA niet enkel op cantussen. Ze hebben ook een mooie geschiedenis in clubliederen. Momenteel zitten ze al aan hun derde clublied, nu op de melodie van The drunken sailor. Dit jaar hadden ze de eer om praesidiumleden van de jaren ’90 te gast te hebben op onze ouwezakkencantus die het vorig clublied voor hen gezongen hebben. Hieronder kan je het nieuwe clublied beluisteren, opgenomen vanuit UFKA's stamcafé De Wapper:

Corona bepaalde dat het academiejaar anders verliep dan ze bij UFKA graag gezien hadden. Ze proberen echter online hun ding te doen, door bijvoorbeeld hun clubblad de Gaper online uit te brengen en samen met DIEFKA en Biomedica een online spelletjesavond te organiseren. Met de examenperiode in zicht, staat de mentor van UFKA paraat om alle studiegerelateerde vragen te beantwoorden voor de farmaciestudenten.


UFKA heeft goede vooruitzichten voor volgend academiejaar. Ze plannen van zodra de openingsdag achter de rug is hun jaarlijkse spaghetti-avond, drie TD’s, drie cantussen, een lezing, een galabal, een ledenetentje en een kroegentocht.


Je kan UFKA volgen via hun Facebook, Instagram en website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page