top of page

Tips voor studenten, door studenten

Bijgewerkt op: 7 apr. 2020Via het contactformulier op onze website bereiken er dagelijks tal van tips & tricks onze redactie. In dit artikel lijsten deze op. Bedankt voor jullie suggesties!

 

Ik werk bovenop mijn online lessen redelijk wat bij in mijn lokale Proxy Delhaize om een paar afwezigheden daar op te vangen. Ik vind het belangrijk dat alles daar goed blijft draaien zodat de mensen aan hun eten geraken en ik ben blij dat ik daar aan kan meehelpen. Als je geen studentenjob meer hebt door het sluiten van horeca kan je altijd eens horen of er plekken zijn in een supermarkt in je buurt.

 

Ineens meer dan een maand zonder fysiek contact vallen met iemand waar je van houdt is moeilijk, maar maak plannen voor de toekomst en probeer creatief te zijn in de liefdesuitingen <3

 

Op ruim 255 km van de unief bij mijn ouders thuis aan mijn oude bureau aan de thuisstudie... PFOE, en ik maar denken dat hoorcolleges (soms) saai waren. Veel twijfel en onzekerheid in een tijd als dit. Maar ja, we moeten er samen maar het beste van maken. Wat mij 'sane' houdt?Veel met de hond uit, goed bewegen en je hersenen actief houden.

 

Ik maak elke ochtend een schema van vakken die ik wil doen vandaag. Ik zorg dat ik elke dag beweeg (om de dag joggen en om de dag workout) en ik hou me tussendoor en vooral savonds bezig met hobby's (piano, lezen, tekenen) en daar word ik heel ontspannen van...

 

Zorg ervoor dat het kot netjes blijft, volg braafjes alle hoorcolleges, maar vooral, haal hobby's uit de oude doos. Loombandjes maken, haken, oude Nintendogames spelen, met de jojo in de knoop geraken... Best nostalgisch (en een beetje verslavend)!

 

Gebruik in je vriendengroep Windows Teams en meld aan met je mailadres (s-nummer@ad.ua.ac.be). Hierin kan je een planner toevoeger waarmee je via je smartphone en computer je taken en opdrachten en deadlines kan invullen. Je krijgt dan meldingen en een overzichtelijke weergave van wat je moet doen. Als je inlogt met het bovenstaande mailadres dan heb je iedereen als contact en kan je snel medestudenten toevoegen aan je team. Alsook kan je op dit platform chatten en live bestanden aanpassen zoals (Word en Powerpoint). Een echte aanrader voor wie nood heeft aan structuur tijdens deze moeilijke periode.

 

Als je grootouders niet echt overweg kunnen met technologie, schrijf hen dan een brief. Je kan eventueel ook nog wat foto's afdrukken en deze meesturen met je brief. Zo kan je hen laten weten dat je nog altijd aan hun denkt.

 

Ik wandel elke dag met mijn mama een tochtje van 2.5km na het middageten. Zo heb ik een sportieve break tussen de online lessen en wat quality time met ons tweetjes.

 

Nu iedereen boodschappen doet voor een ander, is het misschien leuk om ook iets van eten of lekkernij rond te brengen. zelf deed ik dit al met pannenkoeken die ik dan in een zakje aan de deur hing en dan snel aanbellen en ver genoeg naar achter. Leuk om achteraf lovende commentaar te krijgen op mijn bakkunsten

 

Zelf ook een leuk idee of initiatief? Laat het ons dan zeker weten!

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.


Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page