top of page

Throwback: UAntwerpen got talent

Eigenlijk was het een bevestiging van wat we al lang wisten: dat UAntwerpen een hele hoop talent in huis heeft. Dat hield ons echter niet tegen om een talentenjacht te organiseren zoals we die aan de universiteit maar zelden zagen.

We konden online genieten van muziek in allerlei genres: zang, harp, piano, saxofoon ... Maar daarnaast zagen we ook een burlesque performance en kregen we zelfs een stukje podcast voorgeschoteld, starring our one and only rector Herman Van Goethem.


Het geheel werd aan elkaar gepraat door SEW-student Antar Latifine, zelf ook geen al te klein talentje aangezien hij in niet-coronatijden danst bij Studio 100. We vroegen hem naar zijn ervaring van de talentenjacht:


"Dit was mijn eerste keer voor zo'n groot live publiek. Ik deed al wel enkele presentaties voor Gate15, maar dit was een heel ander kaliber. En wat een superleuke ervaring was het! Ik heb zoveel nieuw talent ontdekt. Op dit moment lijkt cultuur soms spoorloos ... omdat het niet live te bekijken is. Maar dan heb je deze livestream en zie je dat er heel veel talent op onze universiteit zit. Het doet je anders kijken naar mensen. Voordien ben je in de bib misschien medestudenten voorbijgelopen, van wie je nu weet dat ze heel mooi kunnen zingen of heel goed een instrument kunnen bespelen.

Vooral de drie zingende zusjes waren voor mij een echte wow-ervaring. Maar in het algemeen zag ik zoveel acts waarvan ik onder de indruk was. Ik zou dit direct opnieuw doen. Het was een topdag!"Je kan UAntwerpen got Talent hier en hier herbekijken.


Beter in je vel met BURLESQUE.

Zingende zusjes ENCHANTE.

De Antwerpse studentenharmonie.

De geschiedenis herontdekken via een PODCAST.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page