top of page

Throwback rijstpap maken vanuit uw kot

Woensdag 27 mei 2020 wachtte Marijn Kin van Brasserie De Post onze presentator Antar Latifine op aan de brasserie om hem te leren hoe hij rijstpap kan maken.

Antar: "Ik ben niet de grootste keukenprins. Vanille uit vanillestokjes halen, daar moest Marijn me dus mee helpen. Roeren kon ik wel keigoed! Meestal maak ik gemakkelijke kotgerechten. Mijn vrienden lachen daar vaak mee en noemen mij de pasta pestoman. Telkens als ik ergens naartoe ga, stel ik voor om pasta pesto te maken ... Maar dat is gewoon pasta koken en een potje van de Albert Heijn opendoen. Lekker en het werkt altijd!"


Marijn: "Ik heb hotelschool gevolgd en heb dus wel leren koken, maar de keuken van De Post is niet mijn dagelijkse werkterrein. Ik doe doorgaans de zaal. Ik kook wel regelmatig voor mijn vriendin, meestal gezond. Met dit barbecueweer duik ik ook vaak achter de grill. En daarnaast heb ik een heel aantal kookboeken of volg ik Instagramaccounts zoals die van LekkerFred of Jamie van Heije waaruit ik vaak inspiratie haal. "


Antar: "Het was mijn eerste keer in zo'n professionele keuken. Presenteren had ik al eens gedaan bij UA got talent en dat vond ik super leuk. Ik wilde graag nog eens presenteren en ik was dan ook heel blij toen ze me belden! In tussentijd ga ik af en toe eens live op mijn persoonlijke Instagramaccount, maar een livestream presenteren is toch véél toffer. Een groot keukentalent ben ik niet, maar ik dacht: als het mis loopt, is het op zijn minst grappig."


Marijn: "Ik was in het begin wel een beetje zenuwachtig. Ik had nog nooit eerder zoiets gedaan. Maar uiteindelijk vond ik het heel tof."


Antar: "Mijn favoriete moment was dansen natuurlijk. Ik ben in niet-coronatijden danser bij Studio 100 en was dus heel blij om K3 nog eens te horen en erop te dansen. Ik hoop dat ik snel op het terras van De Post kan gaan zitten. Daar wil ik ook wel eens een danske placeren."

Marijn: "Altijd welkom bij ons! Je vindt ons op de Groenplaats. Ons vrolijk personeel zal je hartelijk welkom heten. Je kan dan ineens onze typische Vlaamse klassiekers proeven zoals vol-au-vent, stoofvlees, balletjes in tomatensaus ... We maken alles vers en alles is natuurlijk heel lekker! En na deze avond denk ik dat rijstpap een mooie plaats krijgt op het menu."


Zin om eens random live te gaan met Antar? Volg hem dan op Instagram.

Brasserie De Post kan je volgen via hun website, Instagram en via Facebook.


Na het lezen van dit artikel zin gekregen in rijstpap? Herbekijk die livestream hier!

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Comments


bottom of page