top of page

Throwback: Interfacultaire quizDe spanning was te voelen tot in meerdere huiskamers op 6 mei 2020, want toen werd onze eerste online Interfacultaire quiz georganiseerd!

Deze keer quizten jullie niet mee via de Facebookpagina van UAntwerpen, maar via ons YouTubekanaal.


Quizmaster Emiel Dehandschutter (lees hier meer) tekende weer present en het was fijn om te zien dat zovelen onder jullie ook weer aanwezig waren! Er werden uiteraard interessante vragen gesteld, nog interessantere antwoorden gegeven, er werd gejuicht bij een goed antwoord en uiteraard ook gevloekt wanneer je een vraag eens niet wist.


Elke ronde hoorde bij een bepaalde faculteit(sclub), en de vragen waren dus in thema.

Zo zagen we een grote variatie in het soort vragen: van "Hoeveel genen bevat het menselijk genoom?" tot "Van welk jaar dateert onze grondwet?". Op die manier leerden we allemaal weer een beetje bij.


De prijzen waren weer de moeite waard en het enthousiasme van de deelnemers kon niet groter zijn. Jullie moedigden elkaar aan, gaven shoutouts naar jullie favoriete studentenclub en konden het ook niet laten om elkaar te plagen ...


(Enkele voorbeelden:

 • Is ELSA niet die van Let it go?

 • DUVEL > RECHTEN

 • Sofia, is dat geen wasproduct?

 • Pol & Soc, is dat ook unief tegenwoordig?)Maar er was ook veel liefde, kijk maar naar wat Axel opbiechtte: "Diejen Emiel echt gene misse ze, kan me ni goe concentreren op de quiz" ...


Maar goed, we wijken door al dit plezier bijna af van wat er écht toe doet: de eindstand!


 1. Jef De Pauw (FBD)

 2. Igor Schittekat (FW)

 3. Arno Verlinden (FW)

 4. Ilias El Atabi (FW)

 5. Jef Winant (FW)

 6. Jasper Van Gouwbergen (FBD)

 7. Christiaan Vanwijnsberghe (FBD)

 8. Ingvar Zappacosta (FW)

 9. Stijn Van De Vondel (FW)

 10. Cato Koumans (FW)

 11. Karianne Van Houtven (FW)

 12. Dieter De Meyer (FBE)

 13. Matthias van Herel (FLW)

 14. Kilian Jennes (FW)

 15. Pieter De Smedt (FBD)

Proficiat allemaal met jullie deelname. Deelnemen is in dit geval ook nu weer belangrijker dan winnen! (Maar toch een dikke proficiat en drie zoenen vanop anderhalve meter afstand aan onze winnaars)

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Comments


bottom of page