Throwback Blok Break #1

Bijgewerkt op: 3 jun. 2020


Op Pinkstermaandag was het niet enkel tijd voor onze boeken, ook onze beentjes werden stevig gestretcht met het kwartiertje pilates tijdens de allereerste blokbreak! Instructrice Paola Zampierolo deed ons rekken, strekken, zweten en in- en uitademen dat het een lieve lust was.


"Ik werk al enkele jaren voor Pluspass en Sportsticker. Ik geef er enkel pilates, want dat is mijn specialiteit! Normaal gezien duurt een pilatesles een uur. Dit kwartiertje mag je dus bekijken als een teaser voor de lessen van volgend academiejaar. Pilates is echt een moment voor jezelf. Je denkt niet aan andere dingen; de focus ligt op jou. Daarom is het zo'n zalige sport om te doen ... en om les in te geven natuurlijk.


Mijn huidige Sportstickerlessen worden opgenomen bij mij thuis. Soms geef ik ook les via Zoom. Je kan dus wel zeggen dat ik online lesgeven gewoon ben, maar zo'n livestream is toch nog wat anders! Ik vond het heel spannend. Toch is het echt spijtig dat ik de studenten niet kan zien. Ik mis hun feedback tijdens de les. COVID 19 doet me die fijne momenten missen, maar heeft ook al veel kansen geboden om iets op een andere manier aan te pakken. Iedereen past zich aan en dat vind ik mooi om te zien.


Ik ben danseres en theateractrice, én ik studeer nog kinesitherapie aan UAntwerpen. Ik heb nog een vijftal schriftelijke examens af te leggen, deels op de campus en deels in Antwerp Expo. Het is geen gemakkelijke periode, maar we moeten echt in onszelf blijven geloven en niet opgeven. Het klinkt misschien cliché, maar het is zo belangrijk! Ook dit zal voorbij gaan. En als je even nood hebt aan ontspanning, zet dan je favoriete muziek luid en begin te dansen in de living, zoals ik. Of doe eventjes aan pilates uiteraard!"


Herbekijk de livestream hier.


Check alle lessen van UAntwerpen Pluspass hier.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven