top of page

Throwback Blok Break #8

Het was golden hour boven Campus Middelheim en dichter, entertainer én Blok Breakpresentator Andy Fierens had voor ons enkele speciale gasten meegebracht. Eentje was voor de trouwe vanuituwkotters geen onbekende: student SEW en Studio 100-danser Antar Latifine, die voor ons al eerder nieuwe talenten zocht, de campustour becommentarieerde en met ons rijstpap maakte.De tweede gast was een groep afgevaardigden van De Mimosaurus. Zij lieten ons kennismaken met improvisatietheater en deden ons meerdere keren hardop lachen. Kortom, Blok Break #8 was weer eentje om in te kaderen!


# 1 10.000 luchtballonnen


Antar ademt Studio 100-magie en dat was al van in het begin van de show te merken. Niet alleen is hij verzot op K3 en de zomerhit van Samson & Marie, ook danst hij bij het ballet van Gert Verhulst en Hans Bourlon. Het dansje op Liefdeskapitein zat ver weg, maar hij gaf graag het beste van zichzelf op de K3-hit Liefdeskapitein. Het team van De Mimosaurus tekende present als enthousiaste achtergronddansers. Presentator Andy was onder de indruk: "Steirk weirk!"
# 2 Muiterij op het schip van De Mimosaurus


De Mimosaurus kon rekenen op Antar en Andy. Zij voorzagen papiertjes met een onderwerp, een tijdstip en een locatie van waaruit het team kon improviseren. Al snel maakten we kennis met een stoere kapitein en zijn sergeant die muitende matrozen kwam melden. Na de scène was Antar een beetje in de war. Andy schoot hem te hulp.
# 3 Eerste hulp bij zweetplekken


Bij Andy moet je zijn voor handige tips uit de showbizz! Stel dat je een grote zweter bent met de tropische temperaturen van de laatste dagen en je kan of wil je bezwete kledij niet wassen, dan bestaat er een goed truukje om je favoriete shirt van de zweetgeur te verlossen. Je neemt drie delen wodka en een deel water, doet het goedje in een plantenverstuiver en sprayt het op de zweetplekken. Het mengsel doodt de bacteriën en voilà - geen zweetgeur meer! Antar herkent de truc maar al te goed. Dankzij zijn kleine verspreking kregen we een unieke blik achter de schermen van de K3-shows...# 4 Let it Go


De vraag 'zing jij onder de douche?' leidde tot een hoop bekentenissen van Antar. Maar uitspraken zoals 'ik zing de hele dag door' en 'mijn leven is eigenlijk een musical' wogen niet op tegen het feit dat hij Frozenhit Let it Go volledig kan meezingen in het Japans. Dat moest natuurlijk bewezen worden:De Mimosaurus kon deze opvallende passage in onze show niet zomaar laten voorbijgaan. Zij verwerkten de performance geheel op hun eigen manier in hun volgende improvisatiescène. In deze scène ontmoeten Hans Bourlon en Antar elkaar in de woestijn, waar ze de Melkweg kunnen zien. Samson is er ook bij:# 5 Hans Bourlon


Hans Bourlon is de man die Antar meteen zou uitnodigen wanneer hij presentator zou zijn van Blok Break. Antar is echter nog nooit zijn kantoor durven binnenstappen. De Mimosaurus maakt een uitbeelding van hoe het eruit zou zien moesten Antar en Andy op bezoek gaan bij Hans Bourlon. De start van de scène zorgde er alvast voor dat Andy zijn lach niet kon inhouden:
# 6 Afscheid van Blok Break


Dit was 'm dan, de laatste Blok Break. Andy nam met duidelijk verdriet afscheid van ons, de blokkende studenten van UAntwerpen. Maar niet zonder een laatste succeswens:

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page