top of page

Throwback Blok Break #4

Wanneer de avondzon over het Hof van Liere schijnt, er vlaggetjes hangen over het gras en Andy Fierens in anderhalve adem zijn gast aankondigt, weet je dat het een prachtige avond zal worden. Dit was Blok Break #4, waarin comedian, fietser en tattoohater Bas Birker te gast was in onze livestream.


# 1 Pacmantaart


Bas Birker was jarig en vierde dat met taart, iets dat hij geleerd heeft te maken in de dertien weken dat hij thuis zat door corona. Zijn specialiteit is Pacmantaart. Hij legt even uit hoe je dat maakt:


# 2 Koningin Fabiola


Bas Birker is natuurlijk niet de enige persoon die jarig is op 11 juni. Hij moet zijn verjaardag delen met verschillende andere bekende personen. Andy laat hem eentje kiezen om zijn feestje te vervoegen. De keuze was snel gemaakt.


# 3 Bierdrinkdates en scheve ruggen


Andy en Bas spreken regelmatig af voor een bierdrinkdate. Die dates lopen niet altijd van een leien dakje, zo blijkt. Rugpatiënt Bas moet in vreemde houdingen op café gaan om niet te veel last te hebben van zijn rug en Andy is er eens in geslaagd de weg naar café De Volkslust in Merksem kwijt te raken omdat de brug weg was.


#4 Leververvetting


Andy, die overigens zwaar overweegt om aan positive body influencing te doen, las een artikel waaruit blijkt dat vet in je lever ervoor kan zorgen dat je niet afvalt. Bas denkt dat hij niet afvalt omdat hij zo veel taarten bakt. Maar heb je echt een fit lijf nodig om op het podium te staan?


#5 Mannen op fietsen


Het valt de heren op dat wanneer je als man een bepaalde leeftijd bereikt, je blijkbaar de urgentie voelt om een koersfiets te kopen met bijpassend pakje. Dat pakje is dan ook nog eens vaak te klein, waardoor alle vormen goed zichtbaar zijn.

Wat denken de heren daarvan?


#6 Het leven zoals het is backstage


Er zijn zo van die plekken waar je als artiest komt die je niet snel zal vergeten. De favoriete dorpen waar Bas optreedt liggen niet zo ver uit elkaar: Overpelt en Hechtel-Eksel. Andy vult aan: "Er zijn zo van die dorpen waarvan je niet weet dat ze bestaan, tot je er gaat optreden. Schellebelle bijvoorbeeld." Het leven on stage brengt trouwens wel wat perikelen met zich mee, bijvoorbeeld wanneer het over eten gaat. Daar is Bas heel duidelijk over:


# Blok Break


Voor meer gebabbel over onder andere Marc Dutroux, bijpassende sokken en nootjesbaarden kan je de livestream hier herbekijken.


Tot volgende week, voor Blok Break #5!

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page