top of page

Throwback Blok Break #3


Als je dacht even op je gemakje je spieren los te gooien, was je eraan voor de moeite tijdens onze derde Blok Break! Boksleraar Mohamed Toualla vloog er meteen in, en wij volgden braaf. Het werd een intens kwartiertje, maar het deed deugd om de frustratie van de blok er even uit te boksen.


"Ik heb de work-out zo opgebouwd dat je het in je kot kan doen. Je hebt dus geen grote ruimte of toestellen nodig. Meestal is een kwartiertje net voldoende om op te warmen, dus ik heb voor oefeningen met pit gekozen. Veel bewegen is de boodschap! Laat ons hopen dat je onderburen niet klagen."


Het was er nochtans wel aan te zien dat wij enkele boks- en bootcamplessen van Mohamed gemist hadden: tomatenhoofd, kletsnatte t-shirt, haren die tegen onze schedel plakten ... en dat op maar vijftien minuten?! Ook Mohamed gaf toe dat hij wat minder bewogen had tijdens de coronacrisis, maar hij zag er toch een pak beter uit dan wij!


"Ik ben eigenlijk actief binnen MMA. In de volksmond wordt dat ook wel 'kooivechten' genoemd, maar het is een combinatie van verschillende gevechtssporten. Via de MMA-club begon ik lessen te geven en via-via viel ik dan in voor andere leraren in verschillende gymclubs. Zo kwam ik bij Sportsticker terecht."

In het kwartiertje boksen leerden we dat touwtjespringen zonder touwtje perfect mogelijk is, we tijdens het boksen onze "handjes aan de tandjes" moeten houden en dat een paar keer in de lucht boksen vreselijk vermoeiend kan zijn. Maar hey, we zijn weer fitter dan gisteren, right?


Mohamed geeft nog de volgende peptalk mee: "Om te slagen voor je examens zijn de klassieke tips vaak de beste. Drink veel water, vermijd extra impulsen, zet je gsm op vliegtuigstand. Zorg ervoor dat je studieplek niet uitkijkt op een tuin of park waar andere mensen leukere dingen aan het doen zijn dan studeren. En blijf af van performance drugs! Neem ook voldoende pauze, maar zorg ervoor dat de pauzetijd niet langer wordt dan je studietijd.


En vooral: denk eraan dat de waarde van je studie nu niet zichtbaar is. Het is zoals antiek: nu lijkt het niets waard, maar later kan je er rijk van worden. Kijk dus vooruit en keep your eyes on the prize! Wil je graag later in je eigen auto naar Zuid-Frankrijk snorren om daar te genieten van een welverdiende vakantie vol coole Instagramfoto's? Dan zal je er nu voor moeten werken. Veel succes!"


Heb je de Blok Break gemist? Herbekijk hem dan hier.


Tot donderdag, met een nieuwe Blok Break!


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page