top of page

Throwback Blok Break #2

4 juni 2020 was een glorieuze avond, want wij waren getuige van een hilarisch gesprek tussen dichter Andy Fierens en comedian Nigel Williams. Onze tweede Blok Break zorgde dus naast wat welgekomen ontspanning ook voor wat oefening voor de lachspieren! We gidsen je even door de hoogtepunten ...


# 1 Winkelkarterrorisme


"Wat moet een student zoal in zijn of haar winkelkarretje leggen?" is volgens Nigel Williams de verkeerde vraag. "Wat moet een student zoal in iemand anders zijn karretje leggen", lijkt hem beter. En hij doet ook meteen enkele suggesties.

# 2 Sterven on stage


Nigel Williams kijkt er het meest naar uit weer te kunnen optreden. Hij noemt het "the best legal high ever". De afgelopen weken voelde hij zich dan ook een drugsverslaafde die aan het afkicken is. Aan pensioen of stoppen denkt hij dus nog lang niet. Zijn droom is te sterven op het podium. Andy is blijkbaar effectief al eens bijna gestorven on stage ...

# 3 Performance stress


Zwart voor de ogen, je hart zien kloppen ... het waren enkele dingen die Nigel zich herinnerde van zijn eerste performance. Toch meent hij dat een mondeling examen afleggen meer intimiderend is. Hij geeft een kleine peptalk:

# 4 Zelfrelativering


"Rockbands hebben leuke groupies. Comedians hebben weirdo's. Wij zijn vermoeiend. Wij vinden alles stom. Wij zoeken overal humor in. Kortom, wij zijn leuk voor één avond, maar niet om in huis te hebben", aldus Nigel. Hij geeft nog een lesje in zelfrelativering mee voor ouderen én jongeren.


# 5 Lockdown dinner


Afsluiten deden de heren met een praatje om van te watertanden. Het favoriete recept van Nigel is aardappelpuree met look. En ook Andy houdt van patatjes, meer bepaald die volgens het recept van Jamie Oliver. Hij legt netjes uit hoe je die kan maken, maar heeft nog moeite met het vinden van de juiste woorden:


Opgepast, slechte voedselkeuzes kunnen zorgen voor lastige aandoeningen zoals aambeien (denk maar aan Napoleon). Het laatste advies van deze Blok Break is dan ook duidelijk: eet je slecht, dan neem je slechte beslissingen! Zorg er dus voor dat je een goed eetpatroon hebt ... of goede aambeienzalf.


Livestream gemist? Geen probleem, je kan hem hier herbekijken!


Tot volgende week voor Blok Break #3!

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page