top of page

Stadscampus of buitencampus, de Sportraad staat paraat


De Sportraad zet zich in om vanuit het studentenleven sport en gezondheid te promoten onder de Antwerpse studenten. Zowel voor de stadscampus als de buitencampus is er een aparte afdeling van de Sportraad. Elk jaar proberen de afdelingen een zo breed mogelijk aanbod aan sportmogelijkheden aan te bieden. Met de UAntwerpen Plus Pass of sportsticker kan je wekelijks deelnemen aan workouts, trainingen en tal van andere sportieve activiteiten. Verder is de Sportraad verantwoordelijk voor de Students League competitie en andere sportevenementen zoals de 10-urenloop.

Elk jaar is er aan het begin van het academiejaar een teambuilding van beide Sportraden samen. Hierbij wordt altijd een stukje buitenland getest aan hun standaarden. Zo werd twee jaar geleden Vilnius onveilig gemaakt, en vorig jaar was het Franse Lille aan de beurt. Overdag worden leuke activiteiten georganiseerd en wat later op de avond wordt het plaatselijke uitgaansleven grondig gekeurd. Echte details mochten we helaas niet vrijgeven, maar onze bronnen noemden deze tripjes alvast 'legendarisch'.


In coronatijden moet ook de Sportraad zichzelf heruitvinden. Maar dat doen ze zonder problemen. Wat dacht je van online workouts, sportraadchallenges of een FIFA-tornooi? Een leuk filmpje om ons een hart onder de riem te steken, stuurden ze alvast de wereld in:

Aangezien de Sportraad uit twee afdelingen bestaat, stellen we je ze hieronder wat uitgebreider voor. Onder de deskundige overkoepelende leiding van Gilles, staan deze twee ploegen te popelen om de studenten op sportief vlak onder hun vleugels te nemen!


Afdeling Stadscampus


De UA Sportraad Stadscampus voorziet elk jaar verschillende competities die over het hele academiejaar gespreid worden. De verschillende ploegen (die zowel uit studentenverenigingen als vriendengroepen bestaan) doorlopen eerst een poulefase. Vervolgens strijden de beste teams om de felbegeerde titel van ASL kampioen in hun eigen discipline (basketbal, volleybal, zaalvoetbal, veldvoetbal). Naast deze competities organiseert de Sportraad CST verschillende studentikoze evenementen zoals een quiz, een beerpong toernooi en de beroemde midnightswim, waarbij ze een zwembad omtoveren tot een fuifzaal met een knallende TD.Het meest muffe lokaaltje op de stadscampus is ook meteen datgene met de meeste sfeer, alle studenten zijn welkom op het Sportkot! Vanuit dit kantoor houdt de Sportraad CST toezicht op de sportzalen en op de goede teamspirit.


Volgend academiejaar is bijna daar. Sportraad CST kijkt al uit naar Students on Stage, Kerst@UA, de quiz, de midnightswim, het bierpongtornooi ...


Afdeling Buitencampus


Sportraad BC organiseert gedurende het schooljaar wekelijks een interfac in de sporthal van Basic Fit Middelheim. Dit is elke week een andere sport (basketbal, volleybal, floorball …) waarin de studentenverenigingen van de buitencampus het tegen elkaar opnemen. Naast al deze zaalsporten trekt Sportraad BC jaarlijks ook de bergen in. Al meer dan 60 jaar organiseren ze de compleetste skireizen voor studenten van de UAntwerpen. In de lesvrije week ruilen ze hun sporthal voor de meest grandioze skigebieden van de Alpen, voor een week waar er met volle teugen genoten wordt van ski- en après-skiplezier aan de meest studentikoze prijzen.

Tijdens interfacs opent de Sportraad BC traditioneel hun bar in Basic Fit Middelheim. Volgend academiejaar kan je hen daar dus sowieso vinden. Moesten ze er niet zijn, vind je hen doorgaans ergens in Fort VI (Hagar, Biokot, Konijnenpijp of Spoed), en op de skireis, ASL zaalvoetbal BC, de galanight ... zijn ze zeker van de partij!
Je kan de Sportraad volgen via hun website.


Ontdek de Facebook-pagina van Sportraad Stadscampus hier.

Ontdek de Facebook-pagina van Sportraad Campus Middelheim, Drie Eiken en Groenenborger hier.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page