top of page

Socio Economica's exameninfosessie

Bijgewerkt op: 19 mei 2020
Sinds een paar weken is binnenblijven het nieuwe normaal geworden. Professoren, universiteiten en studenten zijn allemaal verplicht overgestapt naar een online-leeromgeving en proberen er het beste van te maken. Ook de studentenverenigingen worden verplicht om origineel uit de hoek te komen om de studenten te bereiken en te ondersteunen in deze onzekere tijd.


De lessen zijn bijna allemaal bekeken, de laatste deadlines komen dichterbij en samenvattingen worden afgedrukt. Dit betekent dat de examens dichterbij beginnen te komen en de stress stilaan zijn parten begint te spelen. In normale omstandigheden organiseert Socio Economica een infosessie over de examens voor de eerstejaarsstudenten SEW. Om het nuttige aan het aangename te koppelen worden de studenten voorzien van een hapje en een drankje. Aangezien dit in deze tijd onmogelijk is, voorzien ze een alternatief! Vandaag, woensdag 13 mei, organiseert Socio Economica een coronaproof infosessie over de examens voor de eerstejaarsstudenten SEW. Dit doen ze door een PowerPointpresentatie online te zetten waarbij hun tutoren uitleg geven over de moeilijkheden, examenvormen en tips die bij de verschillende vakken komen kijken. Hierdoor krijgen de studenten een overzicht van de verschillende vakken. Daarnaast wordt er ook de mogelijkheid geboden om tegen 15 mei vragen in te sturen die wederom door de tutoren beantwoord zullen worden in een filmpje.Naast deze infosessie blijven de bestaande initiatieven natuurlijk gewoon verder lopen. Zo posten de tutoren regelmatig extra oefeningen wiskunde in de Facebookgroep “Bijles wiskunde SEW met #ALEISE” ter vervanging van de wekelijkse bijlessen. Daarnaast heeft Socio Economica een Google Drive-document opgesteld waarin de studenten vragen kunnen stellen over verschillende vakken. Ook zijn er verschillende samenvattingen en andere documenten beschikbaar op hun site. Ga daar dus zeker een kijkje nemen! Als laatste kunnen de studenten zowel de tutoren als de rest van het praesidium bereiken via Facebook als ze nog met vragen zouden blijven zitten. Zo probeert Socio Economica ook in deze tijd paraat te staan voor de SEW-studenten.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page