top of page

Samen met DIEFKA feesten als de beesten

DIEFKA aka Diergeneeskundige Faculteitskring Antwerpen is ontstaan in 1975. Ondertussen maken ze dus al 45 jaar het leven van de Antwerpse diergeneeskundestudent een beetje draaglijker!

DIEFKA is er voor de leden, voor de studie en natuurlijk ook voor de ontspanning. Zo kunnen hun leden bij hen terecht voor studiemateriaal, zoals bijvoorbeeld dissectiesets,laarzen voor arkdiensten of examenbundels. Deze examenbundels worden elk jaar vernieuwd en zijn dan ook een goede houvast tijdens de blok. Daarnaast stellen ze mentoren beschikbaar die altijd open staan voor mogelijke vragen. Verder organiseren ze ook lezingen over studiegerelateerde onderwerpen en maken ze geregeld uitstapjes naar een dierenartspraktijk.


Naast het studeren is het ook belangrijk om te ontspannen. Ze zijn dan dus ook vaak te vinden op Interfac, waar ze hun beste beentje voor zetten op sportief vlak. Ook zorgen ze in de avonduren voor het nodige vertier. DIEFKA is zo wereldberoemd in Wilrijk voor haar kaas- en wijnavond of hun jaarlijkse galabal. Naast de dagen waarop ze strak in het pak zitten, zijn ze ook regelmatig te spotten in jeans. Ze organiseren namelijk ook geregeld een TD in de door Wilrijk geliefde konijnenpijp. De cantussen mag je zeker ook niet missen! Als DIEFKA cantust, kan je het enthousiaste (maar niet al te zuivere) gezang tot ver over Fort VI horen. Luister hier maar even mee:

Corona, een minder favoriet beestje van de diergeneeskundestudenten, dwingt hen tot een online aanbod. Ze houden bijvoorbeeld een online kiesweek en verschillende activiteiten, denk maar aan een kennismakingsquiz, een filmavond, soirèe FBD ... samen vormen die een week vol (online) gezelligheid. Instagram is een geliefd medium van de vereniging. Ze verkiezen er elke week het grappigste huisdier. Op vrijdag is het tijd voor hunFun Fact Friday met vijf leuke dierenfeitjes, op zaterdag is het Smart Saturday met een rebus of raadsel en op zondag is het Study Sunday met tips van hun mentoren.


Binnen enkele maanden start het nieuwe academiejaar weer. De toffe DIEFKA-bende is er al helemaal klaar voor. Ze hopen snel weer aan de slag te kunnen met de doopperiode, een nieuwe kaas- en wijnavond, de Sinter/Kerstquiz ... Benieuwd naar wie er zoal in DIEFKA zit? Bekijk het filmpje hieronder:


Je kan DIEFKA volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page