top of page

Rector Herman Van Goethem richt een denkbeeldig bedrijf op

Herman Van Goethem, jurist en historicus, rector UAntwerpen sinds 2016

“Niet meer reizen, en in de paasvakantie in uw kot: in januari was zoiets nog volstrekt ondenkbaar. Maar nu is het een realiteit voor mij, mijn collega’s en onze studenten. Daarom wilde ik mijn steentje bijdragen aan het ‘reisgemis’. Ik richtte een denkbeeldig bedrijf op: Reizen Corona! Reizen Corona is niet zomaar een reisbureau, maar eentje dat zowel in tijd als in ruimte reist. We trekken immers door het België van de negentiende eeuw tot de jaren 1920-1930.


Natuurlijk beschik ik niet over een teletijdmachine. Ik beheer al vele jaren lang een groeiende fotocollectie van Belgische stadsgezichten. Als je er doorheen bladert, zie je verschillende straten en pleinen die je bekend voorkomen, maar er toch een beetje anders uitzien… Met jou als reisgezel verkennen we die plekken.


In de negentiende eeuw was reizen een voorrecht. Zeker verre reizen, zoals naar de kust, waren enkel voor bepaalde mensen weggelegd. Nu is dat niet anders! Reizen Corona biedt daarom vooral reizen aan naar het ons bekende Antwerpen, maar heeft ook bijvoorbeeld uitstapjes naar Mechelen en Gent. En heel misschien geraken we toch in Oostende!”Je kan de reizen van Reizen Corona, georganiseerd door prof. dr. Van Goethem, volgen via zijn Facebookpagina: Herman Van Goethem.


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page