top of page

Prisma is vooral 't solidairste van 't Unief


Prisma lijkt op het eerste zicht zoals elke andere studentenvereniging. Ze organiseren tal van activiteiten: een studentendoop, cocktailfeestjes, cantussen ... Waar Prisma het onderscheid in maakt, is hun motto: zij staan boven alles voor solidariteit! Dat zie je ook terugkomen in hun clublied, dat je hiernaast vindt. Deze solidariteit tonen ze door elk jaar een goed doel te kiezen waar ze zich een heel jaar voor inzetten. En dat doen ze al sinds 1994.


De winsten die ze maken op evenementen, geven ze op het einde van het jaar af aan het gekozen goede doel. Afgelopen jaar waren onder andere de dieren in het asiel van Schoten de gelukkige. Door de solidariteit van Prisma kunnen de vrijwilligers daar voor de dieren blijven zorgen en krijgen de beestjes uiteindelijk het gouden mandje dat ze zo graag willen en verdienen. Ook schonk Prisma € 500 aan Virtual Hugs, een organisatie die tablets aan woonzorgcentra geeft zodat wij in deze coronatijden virtueel met onze bomma's en bompa's in contact kunnen blijven.


Solidariteit uit je niet enkel door geld te doneren, maar ook door iedereen te verwelkomen. Het maakt dus niet uit wat je studeert, Prisma ontvangt iedereen met open armen! Ben je nieuwsgierig naar hoe ze zichzelf voorstellen, bekijk dan zeker onderstaand filmpje:


Prisma staat doorheen het jaar ook bekend voor hun legendarische cocktailfeestjes in hun stamcafé, de Barbier. Omdat ze deze leuke vibes ook een beetje willen doortrekken tijdens de coronacrisis organiseren ze nu regelmatig virtuele cocktailfeestjes en houden ze een online spelletjesavond op 2 mei.

Doorheen het jaar organiseert Prisma een arsenaal aan leuke activiteiten. Ook in het academiejaar ’20 – ’21 hopen ze er terug helemaal in te vliegen! Naast de cocktailsfeestjes organiseren ze cantussen voor de dorst, een hele hoop eetactiviteiten voor de honger, spelletjesavonden tegen de verveling, een galabal voor zij die zich fancy voelen, een stadsuitstap voor mensen die denken dat Antwerpen de enige stad op aarde is en nog een hele hoop solidaire activiteiten voor al degene die niet “nee” zeggen tegen wat extra karmapuntjes. Voor ieder wat wils dus!


We willen jullie deze begingeneriek van Keeping up with the Prismaatjes niet ontzeggen:

Nog meer van Prisma zien? Volg ze dan via Facebook, Instagram of hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

תגובות


bottom of page