Pieter Embrechts : “We hebben iedereen nodig”

Naar aanleiding van de aftrap van vanuituwkot.be, de virtuele universiteit voor alle studenten van de Universiteit Antwerpen, schreef Pieter Embrechts het lied We hebben iedereen nodig. Dit deed hij om iedereen een hart onder de riem te steken en het gemis aan omhelzingen te bezingen. Want dat is iets wat niet alleen onze studenten, maar iedereen, begint te missen.

Pieter : "Ik kreeg de vraag van de Universiteit Antwerpen om vanuit mijn living een online concertje te spelen voor alle studenten die momenteel vastzitten in hun kot. Blijkbaar brengt deze vreemde tijd veel angsten en depressies bij studenten teweeg. Speciaal voor deze gelegenheid schreef ik een eenvoudig liedje om de energie wat te boosten, om de helden van de zorg te eren, om het lijvige gemis aan omhelzingen te bezingen én om hen die afstand houden te omarmen."

Pieter : Ik nam het thuis "in mijn kot" op en vrienden muzikanten speelden diezelfde dag nog vanuit "hun kot" mee op hun instrumenten. Een magisch knutseltje ontstond op minder dan één dag waardoor ik de song kon brengen in full band bezetting. Merci muzikale helden! "


Met dank aan de vrienden:

Tom Vanstiphout – gitaar & bas

Steven Van Gelder – drums & percussive

Sam Vloemans – trompet

Steven Cornillie – toetsen

Stoffel Verlackt – mix

Uwe Teichert – mastering Elektropolis


Het nummer 'we hebben iedereen nodig' zal vanaf maandag 20 april beschikbaar zijn op de muziekplatformen. Alle info is ook te vinden op: www.vanuituwkot.be/pieterembrechts.

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!0 reacties

Take care and stay safe

logo_UA_hor_zwart.jpg

Algemene info

www.info-coronavirus.be

 

Op deze website van de FOD Volksgezondheid vind je alle officiële informatie over het Coronavirus in België.

Thema's

Contact

Dit is een initiatief van UAntwerpen. 
 

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
Tel: + 32(0)3 265 41 11

Privacyverklaring

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon