top of page

Online BBB: Eva blikt terug

Eva Lyppens, lerares secundair onderwijs, studente NT2 én lerares BBB via Sportsticker, gaf ons de kans om aan onze coronakilo's te werken via een livestream vanop de Facebookpagina van UAntwerpen.


"Toen ik de vraag kreeg om online les te geven via livestream, was ik positief verrast. Ik dacht: 'Amai, ikke?', want normaal gezien geef ik les in de Agora. Via Facebook is dus wel een stapje verder. Eerst voelde ik wel wat schroom, maar al snel nam mijn enthousiasme het over en begon ik te denken aan welke oefeningen er op jullie scherm zou passen. Want niet alleen moeten die oefeningen duidelijk zijn, het moet er natuurlijk ook oké uitzien ...


Ik geef intussen vier jaar les bij Sportsticker. Eerst op KDG Hogeschool, nadien bij UAntwerpen. Ik vond die overstap zalig, want de lessen op UAntwerpen zijn zoveel grootser: niet alleen qua capaciteit, maar ook qua publiek. De studenten zijn veel internationaler. Om àl mijn studenten ook via de livestream te kunnen bereiken, hebben we daarom beslist om de les in het Engels te doen. Of toch een poging tot, want die camera's bezorgden me wel wat meer stress! Toen ik de les achteraf bekeek, dacht ik: 'Oei oei daar heb ik toch enkele foutjes gemaakt ...', maar het belangrijkste was dat ik opnieuw verbonden was met alle studenten, ook diegenen die geen Nederlands spreken. En die foutjes zorgden voor extra charme, toch?

Het is absurd hoeveel weergaven de livestream intussen heeft. En dan te bedenken dat dit live was, waardoor ik geen generale repetitie kon doen en er ook niet geknipt en geplakt kon worden achteraf. Het was bijna weer alsof ik vooraan in de Agora stond. De reacties zijn ook positief en komen soms uit onverwachte hoek. Ik zou dit in elk geval zo opnieuw doen!


Nu ik geen les meer kan geven op een normale manier, zien mijn dagen er wel wat anders uit. Zo kook ik elke dag vers en gaan mijn vriend en ik om de dag samen lopen. We proberen onze avondlijke tv-momenten ook te vervangen door andere dingen die niets te maken hebben met een scherm. Ik hoop dat we deze nieuwe gewoontes kunnen meenemen naar het post-coronatijdperk.


Met de examens op komst, kan ik de studenten enkele aanraden te blijven bewegen. Elke vorm van beweging is goed: even wandelen, de fiets nemen, de trap kiezen in plaats van de lift ... Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de rust in je hoofd. Bovendien zorgt een dagelijkse portie beweging voor een goede nachtrust: toch niet onbelangrijk in deze periode."


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page