top of page

Nordkempus gaat op berenjacht

Nordkempus begon als kleine vriendenclub voor alle studenten die in Antwerpen studeerden en afkomstig waren van de Noorderkempen. De laatste jaren breiden ze hun grondgebied echter uit en zijn alle Antwerpse studenten uit de Kempen en daar voorbij welkom bij de club. Ze organiseren activiteiten waarbij gezelligheid centraal staat, zoals café-avonden in hun stamcafé De Salamander.

Door slecht handschrift is er een tijdje gedacht dat de leuze van Nordkempus 'fricae fulgar' was, een verlatijnsing van 'schitterend frituren'. Maar het bleek om 'ericae fulgar' te gaan, wat schitterende of bloeiende heide betekent. Logischer, toch?


Op de cantussen van Nordkempus wordt steevast het berenjachtlied gezongen. In deze coronatijden konden ze dus niet anders dan hun geliefd cantuslied online te laten gaan. Dat deden ze door beertjes aan het raam te zetten en hier leuke opdrachten aan te koppelen. Hun clublied is ook vaste kost op iedere cantus. Je kan het hieronder beluisteren:

Corona zorgt ervoor dat Nordkempus nog een fantastische chickennuggetyogasessie online brengt en ook een spelletjesavond staat nog op de agenda.


Je kan Nordkempus volgen via Facebook en Instagram.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page