top of page

Modulor: van lezingen naar studentenclub

Bijgewerkt op: 29 apr. 2020

Modulor is een relatief nieuwe studentenclub: ze ontstonden pas in 2012. Oorspronkelijk stonden ze in voor het organiseren van lezingen op campus Mutsaard. Hoe langer ze dit deden, hoe meer mensen hen begonnen te kennen en hoe meer het kriebelde om intussen ook iets anders te doen ... De studentenvereniging Modulor was geboren! Intussen verenigt Modulor de studenten van stedenbouw & ruimtelijke ordening en erfgoedstudies. Ze stellen zich hieronder even voor:

De lezingen van Modulor zijn nooit van de radar verdwenen. Elk academiejaar opnieuw verrast Modulor de studenten met grote bureaus en klinkende namen die hun expertise komen delen. Op donderdag kan je een kleinere lezing of documentaire bijwonen: de bekende TAXI-lezingen. Die kan je tegenwoordig online volgen. Binnenkort kunnen de studenten ook profiteren van een verzameling aan samenvattingen voor de examens. Stay tuned!


Maar ook voor niet-studiegerelateerde activiteiten kan je bij Modulor terecht. Ze organiseren cultuurreizen, culturele kroegentochten ... Ze zijn te vinden op alle Unifac-events, maar organiseren ook zelf een galabal. Bovendien gooien ze regelmatig de beentjes los op een TD. Ben je meer sportief dan een feester? Ook dan is Modulor de studentenvereniging voor jou. Ze zijn erg trots op hun voetbalclub FC Baksteen, hun volleybalclub VC Asbest en hun basketbalclub BBC Beton. Je ziet: voor elk wat wils!

Je kan de leden van Modulor het vaakst vinden in en rond hun campus. Als ze niet bezig zijn met hun studie, dan zijn ze vast aan het kijken naar een mooi gebouw of design. Beroepsmisvorming heet dat dan... Een place to be voor de Moduloren is hun eigen lokaal op de campus. Afgelopen jaar zijn ze daar naartoe verhuisd. Na de verhuizing ontdekten ze een ontzettende stank in dat lokaal. Dat was vreemd, omdat ze nieuw in het lokaal waren en nog nooit problemen hadden gehad met onaangename geurtjes. Wat bleek nu? De stank kwam uit het vriesvak van de koelkast. Iemand was vergeten te melden dat zij daar bevroren fruit en chicken nuggets ingestoken had. En doordat niemand wist dat er iets in de koelkast stond, was die niet aangesloten op de stroom. Modulor weet ons vertellen dat een mengsel van het sap van rood fruit met ontdooide chicken nuggets in kartonnen dozen niet echt aangenaam ruikt. Lesson learned, never again!


Was het nieuwe academiejaar al maar daar ... Modulor kijkt er zo naar uit. Naast de vaste waarden zoals het galabal en de IDW-week, willen ze volop inzetten op diversiteit. Zo is het plan om vernieuwende en innovatieve mensen uit te nodigen op hun lezingen. Ook het cultuuraanbod en de peter-en meterwerking willen ze uitbreiden.Je kan Modulor volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page