top of page

Manon begeleidt meditaties voor studenten

Manon Pelleriaux, meditatiecoach


"Sinds vier à vijf jaar ben ik actief als meditatiecoach. Dat betekent dat ik meditaties leid in groep. Meditatie helpt je om je emoties vanop afstand te bekijken. Je gaat op zoek naar een punt in jezelf waar je balans en evenwicht vindt. Maar het helpt ook je concentratie te verhogen, je nachtrust te verbeteren en kwalitatieve tijd voor jezelf te nemen. Daarom is meditatie ook heel erg geschikt voor studenten. Tijdens de blokpauzes kan het deugd doen je even terug te plooien op jezelf.


Ik was zelf een goede student. Ik had altijd chille blokperiodes. Nooit heb ik later dan middernacht voor een vak gestudeerd. Ik was zo gepassioneerd door mijn opleiding, dat ik daarop kon vertrouwen. Ik had gewoon goesting in studeren. En dat loonde, want ik ben met hoge cijfers afgestudeerd en kreeg ook een award voor een artikel dat ik schreef tijdens mijn opleiding. Mijn studententijd was heerlijk. Ik zat op kot in een internationale wijk en wij hadden de leukste kotfeestjes. We verkleedden ons, speelden beerpong en studenten uit de hele stad kwamen naar ons kot om samen plezier te maken. Dat er de ochtend nadien overal mensen op de grond sliepen, namen we er graag bij. Het waren legendarische avonden.Tijdens mijn studies was ik ook al met meditatie bezig. Ik kreeg het mee van mijn mama, die mensen op hun spirituele weg begeleidde. In het begin gaf ik gratis begeleiding aan de mensen die ik kende en interesse hadden in meditatie. Later werd het betalend. De mensen die ik begeleidde merkten een groot verschil in hun leven en dat gaf me een boost om ermee verder te gaan. Dus volgde ik opleidingen en nu ben ik aan het timmeren aan een carrière als zelfstandige. In januari maakte ik een meditatiereeks speciaal voor studenten. Die is intussen uitgetest en klaar om de wereld te veroveren. Speciaal voor jullie zet ik de reeks gratis online. Je vindt hem hier.


Wat de examens betreft, raad ik iedereen aan om rustig te blijven. Heb geen stress. Je moet je eigen pad bewandelen en niet kijken naar dat van een ander. Pas als je afgestudeerd bent, besef je eigenlijk hoe nutteloos het is om jezelf blind te staren op het hebben van een herexamen. Dat is geen ramp. Je komt er wel. Succes!"


Je vindt de meditatiereeksen van Manon op Spotify. De reeks speciaal voor studenten vind je hier.

Je kan Manon vinden op Facebook en Instagram. Voor meer informatie over haar meditatiereeksen kan je haar website raadplegen.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page