top of page

Koken uit je voorraadkast

Nu iedereen thuis of op kot ‘opgesloten’ zit, is dit het unieke moment om eens te koken uit je voorraadkast: er staan vaak voedzame producten in die blijven staan en die je uiteindelijk nooit opgebruikt. Je hebt nu eindelijk eens tijd om deze op te werken.


Je ijskast is ondertussen bijna helemaal leeg en je vermijdt deze dagen misschien ook liever de winkels. 

Laat dat dus geen probleem zijn! Je hebt vaak méér in je kast en diepvriezer dan je denkt.

Je hebt bovendien niet altijd verse producten nodig om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren.

Gebruik wat je vindt en ga hiermee aan de slag!


Zo heeft Komida speciaal voor jullie enkele leuke tips en recepten uitgewerkt!


Snelle nasi goreng

Lekker als uithaalgerecht bij je favoriete Chinese restaurant, maar ook gemakkelijk om zelf te maken.


Wat heb je hiervoor nodig?

  • Erwten (diepvries of uit een bokaal)

  • Wortelen

  • Lente-ui

  • Look

  • 2 eieren

  • Kip

  • Om op smaak te brengen: sojasaus, look, sesamolie,….


Hoe maak je dit recept klaar?

  1. Maak de rijst klaar volgens de bereidingswijze en blancheer de (diepvries) doperwten.

  2. Bak de kip in de wok in sesamolie, breng op smaak met peper en zout. Bak hierbij de wortelen, ui en look.

  3. Voeg rijst, kip en doperwten toe en breng op smaak met sojasaus.

  4. Schenk de eieren bij de wok en roerbak tot ze stollen. Kruid bij met peper en zout


Honger naar meer? Ontdek alle recepten hier!

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!


0 opmerkingen

Comments


bottom of page