top of page

Klio verbindt geschiedenisstudenten

Als departementsclub is Klio voornamelijk gericht op de geschiedenisstudenten, maar studenten van andere richtingen zijn zeer welkom. Ze willen de verbindende factor zijn binnen de opleiding geschiedenis.

Zo organiseren ze sinds jaar en dag een peter- en meterwerking aan het begin van het academiejaar, waar eerstejaars gekoppeld worden aan ouderejaars die ze gedurende hun eerste bachelor - maar ook zeker daarna - helpen met al hun vragen. Studie staat dus hoog in ons vaandel en dat uit zich ook in examentips en verschillende lezingen over publicaties in ons vakgebied - die ook zeker interessant zijn voor iedereen buiten geschiedenis. De eerstejaars worden wegwijs gemaakt met het laagdrempelige Klio4Dummies, en worden gedoopt op een ludieke manier. Het dopen is vooral bedoeld om banden te scheppen tussen de eerstejaars en de anciens.

Doorheen het jaar organiseert Klio verschillende culturele activiteiten: historische stadswandelingen, filmtentoonstellingen, bezoekjes aan musea, een quiz en natuurlijk hun jaarlijkse reis naar een historisch rijke stad. Zo gingen ze in 2019 naar Granada. Om te kunnen cantussen, zijn ze strategisch tafeltjes beginnen inpikken in een Irish Pub, tot ze een deel van het café hadden ingepalmd. De eerste avond vond het personeel het nog wel leuk, maar zoals je je wellicht kan voorstellen ging de avond nadien de muziek steeds harder wanneer ze binnenkwamen.


Hieronder stelt Klio zichzelf even voor:

Naast culturele activiteiten laten ook de Klioten hun stoffige boeken weleens links liggen om te gaan feesten. Zo organiseren ze jaarlijks verschillende soireés, kroegentochten of -spellen en samen met IMBIT en Socio Economica een TD. Je kan ze ook luid horen brullen op cantussen (ook weleens samen met NordKempus). En hoewel het misschien moeilijk te geloven is, zijn ze ook geregeld in de sporthallen van de Agora te vinden. Ze doen mee aan de voetbalcompetitie en volleyballen met Prisma en Lingua. Naast al deze activiteiten gaan ze in november op ledenweekend en houden ze ook verkopen om de honger van studenten te stillen.


Deze periode daagt Klio uit om eens iets anders te proberen, online dan weliswaar. Zo organiseerden ze een memewar voor hun leden om het nieuwe praesidium aan de tand te voelen en er de draak mee te steken. Ook de online infosessie over de examens zal online gebeuren. En nu het magische woord gevallen is: via Klio kan je ook aan samenvattingen en andere tools geraken die het studeren wat gemakkelijker maken.


Je kan Klio volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page