top of page

Kinesia biedt je een uitlaatklep

Kinesia is al sinds 1954 de studentenvereniging voor en door de studenten revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Ze proberen de studenten zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen op academisch gebied. Om dit te bereiken organiseren ze infomomenten, een wervelzuil-en skelettenverkoop en geven ze uitleg en tips aan wie dit nodig heeft.

Kinesia zorgt daarbuiten ook voor een uitlaatklep die elke student wel kan appreciëren. Zonder hen geen clubavonden, Klimax feestjes, TD's, brouwerijbezoeken, bierbowling ... You name it. Doe daar nog een epische skireis bij in de lesvrije week en een surfreis voor de start van het academiejaar. De bedoeling is om een echte vriendengroep te creëeren en een hechte band te bouwen tussen de leden en het praesidium enerzijds, en Kinesia en de studenten anderzijds.


Heb je zin om een straf verhaal te horen, dan raden we je aan om een Kinesiaan aan te spreken. Zij hebben namelijk wel meerdere verhalen na hun vele avondjes in café De Klimax op de Stadswaag. Dit café is dan ook hun vaste hang out spot. Hieronder kan je alvast even met hen kennismaken:In tijden zonder café's blijft Kinesia bezig. Zo is er een Strava-account opgericht, waarbij alle volgers gestimuleerd worden om te blijven bewegen en sporten. De studenten kunnen hiermee zelfs prijzen winnen als ze de beste in hun categorie zijn! Deze categorieën zijn bijvoorbeeld 'snelste vijf kilometer lopen' of 'hoogste aantal kilometers fietsen en lopen'. Doe zeker mee en wordt Kinesiasportvrouw- of man van het jaar! Ook zijn er al verschillende challenges gelanceerd op sociale media.

Bij Kinesia staan ze al te popelen de studenten te verwennen in het volgende academiejaar. Op de planning staan voorlopig een Klimax TD, een kroegentocht, cantussen ... Om voor die laatste activiteit al wat te oefenen, vind je hieronder hun clublied:

Je kan Kinesia volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page