top of page

K.D.A. gaat verder

Kring Der Alchemisten verenigt al sinds 1965 de studenten van chemie en biochemie in Wilrijk. Wekelijks organiseren ze activiteiten voor deze studenten en andere geïnteresseerden. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat iedereen iets vindt dat bij hem of haar past. Daarom zijn hun activiteiten erg divers: denk maar aan TD's, cantussen, quiz- of spelletjesavonden. Wie er zoal in K.D.A. zit, kan je hieronder bekijken:

De meeste van hun activiteiten gaan door in Fort VI, maar als je de alchemisten wil terugvinden, kan je altijd eens in café De Wapper langsgaan. Daar zitten wel vaker K.D.A.'ers aan de toog om te genieten van een frisse pint en een goed gesprek. De cafébaas van De Wapper is een onmisbare persoon voor de studentenclub. Hij verwelkomt hen altijd met open armen.

Ook voor zaken die niets met ontspannen te maken hebben, kan je bij de Kring terecht. Zo zijn er lezingen, meetings met bedrijven en een tweedehands boekenverkoop.


K.D.A. wordt geleid door een enthousiast praesidium. Soms zijn deze leden zelfs een beetje té enthousiast. Denk maar aan het praesidiumweekend dit jaar, waar een van de leden erin geslaagd is de volledige zaal onder water te zetten ... door een dartpijltje in de leiding te gooien. Een bezoekje van de loodgieter en enkele uren dweilen later, heeft het lid in kwestie een dartverbod gekregen. Verder is alles oké met hem!

In deze periode zit K.D.A. niet stil, integendeel. Er werd een exemplaar gemaakt van Het Scheitrechertje

om iedereen geëntertaind te houden en studietips te verspreiden. Ook is er een Instagramchallenge gemaakt waarbij ze proberen een top 3 van cantusliedjes te maken. En last but not least heeft deze rare tijd voor een nieuw spel gezorgd: Kolonisten van Chillrijk! Dat is eigenlijk hetzelfde als Kolonisten van Catan - sjjjt - maar dan online.

Het lustrumjaar van K.D.A. is dan misschien wel abrupt geëindigd, de alchemisten geven hun feestjaar niet zomaar op. Er komt nog een bierfestival en een galabal aan in het najaar! En ook de TD's en cantussen zoals je die van K.D.A. kent, zullen dan weer doorgaan. Om je al even voor te bereiden op een cantus, kan je hieronder het clublied beluisteren:


Je kan K.D.A. volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page