top of page

Jef telt af naar Paralympische Spelen

Jef Vandorpe, student rechten en rolstoeltennisatleet

"Mijn plaatsing voor de Paralympische Spelen was nog niet 100 % zeker. De classificatiedatum voor het rolstoeltennis stond gepland midden juni. Voor de coronamaatregelen ingingen, stond ik er nochtans goed voor. In het rolstoeltennis plaats je je niet rechtstreeks vanuit een tornooi, maar via je ranking. Om deel te mogen nemen aan de Paralympische Spelen moet je in de top 48 van de wereld zitten. Onze Belgische federatie legt daar nog een extra criterium bovenop: je moet in de top 20 van België zitten.


Half maart stond ik te blinken op plaats 15. Ideaal dus voor een trip naar Tokio! Maar intussen is de volledige competitie bevroren. Alle tornooien tot 12 juli zijn geannuleerd, en ik vermoed dat dit verlengd zal worden. Dat betekent dat ik volgend jaar alle punten die ik behaald heb, zal moeten overdoen. Ik zal mijn plekje serieus mogen verdedigen. Maar ik panikeer niet: ik heb een extra jaar om me voor te bereiden!


Ik probeer dus om zoveel mogelijk door te trainen. Dit is niet altijd zo simpel, omdat mijn doel momenteel niet erg duidelijk is. Maar ik maak er het beste van. Ik zie ook de positieve kanten van deze situatie in. Oké, een groot deel van mijn leven valt weg - maar ik doe méér dan rolstoeltennis alleen. Dit is het ultieme moment om tijd te maken voor andere interesses.


Zelf ben ik een echte alleslezer, dus maak ik tijd om boeken te verslinden. Momenteel lees ik verschillende verhalen uit de Noorse mythologie. Het volgende boek op mijn leeslijstje is De Goelag Archipel van Aleksandr Solzjenitsyn. Het is een boek dat gaat over de wantoestanden in de concentratiekampen van de voormalige Sovjet-Unie na Wereldoorlog II. Je ziet, ik trek volledig de kaart van de zelfverrijking in deze dagen. We kunnen ook niet zoveel anders doen aangezien we in ons kot zitten, toch?


Voor de toekomst zie ik nog veel vraagtekens. Daarom probeer ik niet te ver te kijken. Maar hey, go with the flow kan ook eens deugd doen!"


Je kan Jef en zijn tocht naar een Paralympische medaille volgen via Facebook en Instagram.
 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!


0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page