top of page

Iedereen welkom bij Socio Economica

Socio Economica is sinds 2009 een studiegerelateerde studentenvereniging vooral gericht op studenten sociaal-economische wetenschappen. Zij proberen het studentenleven van SEW-studenten zo aangenaam, gemakkelijk en leuk mogelijk te maken. Dit doen ze door de studenten te ondersteunen tijdens hun opleiding, zoals het aanbieden van bijlessen wiskunde voor de eerstejaars, infosessies over examens en samenvattingen van verschillende vakken van de opleiding. Naast de hulp die ze bieden, voorzien ze ook verschillende ontspanningsmogelijkheden voor alle studenten. Dit kan gaan van TD's, pubs en cantussen tot eetavonden en verschillende sport-en cultuuractiviteiten, zodat iedereen zich kan amuseren doorheen het jaar. SEW-student of niet, iedereen moet zich welkom voelen bij Socio Economica!


De leden van Socio Economica kan je gemakkelijk herkennen aan hun geel-wit-bordeaux lintje. Heb je iemand met dit lint in café de Barbier gespot, en zingt hij of zij het clublied dat je hiernaast vindt, mag je zeker zijn: hij of zij behoort tot Socio Economica!


In deze coronatijden houdt Socio Economica vinger aan de pols via hun Facebookpagina. Daar verschijnen regelmatig leuke posts, toffe weetjes en grappige filmpjes. Op die manier houdt de club toch nog contact met haar leden. Studenten kunnen bovendien met al hun studie- of examenvragen terecht in verschillende groepen op Facebook: Bijles wiskunde SEW met #aleise, SEW bachelor 1 (2019-2020) en Examenforum SEW. Je kan ook altijd een berichtje sturen naar de Facebookpagina van Socio Economica als je vragen hebt. En de wekelijkse bijlessen gaan dan misschien niet meer door; de tutoren zetten elke week toch nog extra oefeningen met oplossingen online.


Voor volgend academiejaar staan er al een heleboel activiteiten op de planning. De club start het academiejaar met een peter- en meteravond om eerstejaars wegwijs te maken in het studentenleven. Ze organiseren ook verschillende pubs, TD's, cantussen en een jaarlijks galabal. Daarbovenop hebben ze hun befaamde Stoofvlees Friet-avond en Dessertenavond. Elk jaar zijn er ook verschillende sport- en cultuuractiviteiten. In het tweede semester vindt, in samenwerking met PSW, een Jobbeurs plaats, waar zowel bachelor- als masterstudenten welkom zijn om al eens kennis te maken met het werkleven.


Zie jij dat ook wel zitten, maar wil je eerst eens kennismaken met Socio Economica? Bekijk hun filmpje dan hieronder:

Socio Economica kan je volgen via hun Facebook, Instagram en website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page