top of page

HELP! Ik verzuip in mijn boeken!

Bijgewerkt op: 10 apr. 2020

Weet je niet goed hoe je grote hoeveelheden leerstof moet verwerken? Heb je geen idee waar te beginnen met je cursussen? Lijk je te verdrinken in het vele cursusmateriaal? Zit je letterlijk met je handen in het haar?Volgende tips & tricks helpen je in je traject naar de overwinning:


1. Werkboek starten met studeren Met behulp van het werkboek 'Starten met studeren' kan je je studievaardigheden aanscherpen. Je leert hoe je dikke cursussen kan verwerken, hoe je een goede samenvatting maakt, maar evengoed hoe je een goede planning maakt voor tijdens het academiejaar en de examens. Bovendien krijg je tips rond concentratie, motivatie en examenstress. Het boek bestellen kan door een e-mail te versturen naar het STudentenInformatiePunt (stip@uantwerpen.be). Het is verkrijgbaar aan 15 euro. Vergeet zeker niet volgende zaken te vermelden:

- Naam van publicatie (starten met studeren)

- Je eigen naam, voornaam en adres


Het werkboek starten met studeren kan besteld worden. Momenteel kan dit niet geleverd worden.


2. Oefenpakket 'blokken en plannen' op Blackboard


Grijp de kans om jezelf te testen op vlak van studiemethode en -planning. Je krijgt, naast theorie, vooral tips en tricks om je studievaardigheden te verbeteren. Je kan deze vaardigheden ook meteen uitproberen in enkele oefeningen. Je kan het oefenpakket terugvinden (na inloggen) via volgende link.


3. ONLINE begeleiding door STIP


Bij STIP doen ze hun uiterste best om de dienstverlening zo goed mogelijk te blijven garanderen. Je bent er nog steeds welkom met persoonlijke of studiegerelateerde vragen. Ook als je zorgen of angsten hebt als gevolg van het virus, kun je contact opnemen met een studentenbegeleider voor een persoonlijk gesprek. Met de huidige maatregelen gebeurt alles via een online call.


Stay safe en stel je vragen vanuit uw kot!

Het STIP is elke weekdag bereikbaar tussen 9uur en 16uur. Indien je een afspraak wenst met een studentenbegeleider/studentenpsycholoog kan dit enkel telefonisch of via chat.


Telefoon: +32 3 265 48 72


4. Zelftests & meer


Heb je nood aan meer? Dat kan! Via volgende mogelijkheden kan je jezelf ook testen:


- I-study test je studiemotivatie- en methode.

- De LEMO-test brengt je leercompetenties en motivatiekenmerken in kaart. Je krijgt een rapport met overzicht van je goede en minder goede punten en tips en tricks om je studievaardigheden te verbeteren.


Je ziet, tal van mogelijkheden om je het studeren te vergemakkelijken! En vergeet niet, je medestudenten staan zeker ook altijd klaar voor iemand in nood. Durf vragen, maar... blijf in uw kot! 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page