top of page

Happy birthday in lockdown

Bijgewerkt op: 1 apr. 2020

Jarig zijn in deze periode: het zal je maar overkomen. Geen vrienden om mee te vieren, geen gratis pintjes op café, geen feestje. Hier enkele tips om er toch het allerbeste van te maken.

1 Het leven is een feest, je hoeft enkel maar de slingers op te hangen


Wie zegt dat je niet keihard mag losgaan op jouw dag? Ga ervoor: versier je huiskamer of kot met slingers, teken met krijtstiften je ramen vol verjaardagskronen of probeer eens een ballondier voor jezelf te maken.


2 Perfectioneer je kookkunsten


Oké, op restaurant gaan om je verjaardag te vieren zal niet lukken. Maar misschien is dit wel hét moment om je trucjes in de keuken aan te scherpen. Maak voor jezelf een kick-ass verjaardagstaart of kook een chique driegangenmenu om jezelf eens goed te verwennen. En als je dat niet ziet zitten, is er gelukkig nog altijd delivery.
3 Virtuele vrienden


Via Houseparty, Zoom of Messenger krijg je vast wel wat vrienden bij elkaar die zin hebben om voor jou 'Happy birthday' te zingen. Intussen kan je samen klinken met wat zelf meegebrachte pintjes of een lekker glaasje Kidibul. Topfeest!


4 Cadeautjes uitpakken


Heb je je al eens bedacht hoe je je cadeautjes zal uitpakken als je vrienden of familie ver weg zijn? Laat ze jouw cadeautjes opsturen via de post en pak ze uit voor de webcam. Zo zijn ze er toch een beetje bij. En als ze je geen cadeautjes geven, dan koop je er toch lekker voor jezelf? Steun de lokale ondernemers in deze moeilijke periode en trakteer jezelf op een nieuw boek, leuk hebbeding of fancy nieuw kledingstuk van de ondernemer bij jou in de buurt.


5 ... Enjoy your party!


Het leven is een feestje, toch? Geniet van jouw dag, alle extra aandacht die je krijgt, de Facebook-, Instagram- en andere notificaties, de verjaardagskaartjes, kortom alles wat deze dag voor jou zo bijzonder maakt.

En hey ... Gelukkige verjaardag, maatje!


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page