top of page

"Haal de topsporter in jou naar boven, dan komen we er wel!"

Renée Eykens, studente Kinesitherapie en Olympisch atlete


"De afgelopen jaren nam ik niet al mijn studiepunten op. Hierdoor had ik iets meer tijd om mijn trainingen af te werken. Ik doe namelijk atletiek. De combinatie was niet altijd gemakkelijk, maar tot hiertoe ben ik er altijd geraakt. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn studie kan afwerken. Mijn profs hebben ook altijd veel begrip gehad voor mijn situatie.


Echt heel veel is er voor mij nu niet veranderd. Ik heb geluk dat ik atletiek doe. Ik kan nog altijd buiten om mijn sport te beoefenen. Ik trainde nooit echt in groep, dus dat hoef ik nu ook niet te missen. En ik heb thuis al het materiaal om mijn kracht- en stabilisatietrainingen te kunnen afwerken, dus ik moet niet al te veel inboeten in deze periode. De online lessen en de reeks opdrachten die erbij komen, zorgen ervoor dat ik me niet hoef te vervelen!

Dat de Spelen zouden verplaatst worden, zat eraan te komen. Het is de juiste beslissing geweest vind ik. Voor mij persoonlijk zijn er nog veel vraagtekens, want ik weet niet of er nog wedstrijden zullen zijn of niet en wat de selectienormen zullen zijn. Dat maakt het niet evident om verder te blijven trainen. Maar ik blijf mijn best doen om te groeien en sterker te worden. Ik ben gemotiveerd om hard te werken, want ik wil naar die Spelen volgende zomer.


A happy athlete is a fast athlete, maar we moeten nu de rust bewaren. Kijk naar jezelf en doe je eigen ding. We moeten de maatregelen volgen en gezond blijven. Haal even de topsporter in jezelf naar boven. Heb plezier en doe wat je graag doet, dan komen we er wel. Grijp eens naar een gezelschapsspel, maak een wandeling, ontdek een nieuwe serie ... of doe zoals mijn ouders en maak tijd om een beetje sportief te zijn!"


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page