Ellen Van Gool, oud-studente communicatiewetenschappen
Vertrouw ons maar, Ellen weet wat goed voor je is. Nu we met zijn allen zoveel thuis zitten, heeft zij een perfect recept voor wanneer je dat ene goestingske voelt opkomen.
Chocoladecake in een mok
Aantal personen: 1 grote hongerige (of om te delen)
Ingrediënten
4el (40g) zelfrijzende bloem
1el (8g) cacaopoeder
2el (30g) suiker
4el (75ml) melk
1el (15g) neutrale olie of gesmolten boter
1el chocopasta of 1 reepje chocolade
Werkwijze
Doe de bloem, cacao en suiker in een mok en roer goed door.
Voeg de melk en olie (of boter) toe en meng tot een egaal mengsel.
Laat de lepel chocopasta in het midden van het mengsel vallen (zakt vanzelf nog wat tijdens het bakken) of duw het reepje chocolade in het midden van het mengsel.
Zet in de microgolfoven voor 60 seconden (afhankelijk van jouw toestel kan dit tien seconden meer of minder zijn, de bovenkant moet vrijwel helemaal "droog" zijn) om de perfecte smeuïge cake te krijgen.
Smakelijk!
Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.
Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!
Kommentare