top of page

Gemakkelijke chocoladecake om van te watertanden - met Ellen van Kokerellen

Bijgewerkt op: 1 apr. 2020

Ellen Van Gool, oud-studente communicatiewetenschappen


Vertrouw ons maar, Ellen weet wat goed voor je is. Nu we met zijn allen zoveel thuis zitten, heeft zij een perfect recept voor wanneer je dat ene goestingske voelt opkomen.





Chocoladecake in een mok

Aantal personen: 1 grote hongerige (of om te delen)

Ingrediënten

  • 4el (40g) zelfrijzende bloem

  • 1el (8g) cacaopoeder

  • 2el (30g) suiker

  • 4el (75ml) melk

  • 1el (15g) neutrale olie of gesmolten boter

  • 1el chocopasta of 1 reepje chocolade

Werkwijze

  1. Doe de bloem, cacao en suiker in een mok en roer goed door.

  2. Voeg de melk en olie (of boter) toe en meng tot een egaal mengsel.

  3. Laat de lepel chocopasta in het midden van het mengsel vallen (zakt vanzelf nog wat tijdens het bakken) of duw het reepje chocolade in het midden van het mengsel.

  4. Zet in de microgolfoven voor 60 seconden (afhankelijk van jouw toestel kan dit tien seconden meer of minder zijn, de bovenkant moet vrijwel helemaal "droog" zijn) om de perfecte smeuïge cake te krijgen.

Smakelijk!

Meer van Ellen uitproberen? Neem eens een kijkje op haar Facebook, website of Instagram.


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page