top of page

Geen corona-, maar een leesvirus bij Lingua

Hoe beter een departementsclub taal- en letterkunde & Wijsbegeerte voor te stellen dan via een brief die ze zelf schreven? Lees even mee hoe Lingua je overtuigt ...

"Beste lezer

Ik heb de eer en het genoegen u Lingua te mogen voorstellen, de studentenclub voor taal- & letterkunde en wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen. Lees dus gerust verder, liefst met een grote kop gevuld met uw warme drank naar keuze, en ontdek wat Lingua allemaal te bieden heeft.


Studenten zijn er in alle soorten en formaten. De een leeft van feestje naar feestje, de ander geniet meer van wat me-time met een goed boek. Aan de verlangens van allebei voldoen is een moeilijke taak, maar jaren van ervaring hebben Lingua gevormd tot een gezellige groep waar iedereen welkom is. Als men over het clubleven nadenkt, zijn de drinkpartijen van essentieel belang. Het gouden gerstenat is belangrijk, maar de sfeer nog zo veel meer. Doorheen het jaar geeft Lingua stuk voor stuk succesvolle cocktailfeestjes, TD’s en cantussen. Niet te missen dus.


Cultuur is onze grote passie, die passie overbrengen naar de studenten onze eeuwige missie. Op topevenementen als het Kortfilmfestival, de Cultinaire avond, de Nacht der Letteren en de Kaas- en wijnavond wordt de honger naar Kunst met een grote K meer dan verzadigd.


Het belangrijkst bij Lingua is de vriendschap, de gezelligheid. Het totaalpakket zou niet volledig zijn zonder de mogelijkheid voor een toffe babbel, een luisterend oor of een geruststellende schouderklop. Ons doel is niet bereikt zolang niet iedereen zich goed voelt bij ons.


Ik hoop dat ik u wat heb kunnen warm maken voor Lingua. We zijn vrijwel overal te vinden (vooral in ons stamcafé de Salamander) dus aarzel niet om ons eens op te zoeken. U bent altijd welkom."


Ben je meer visueel ingesteld? Bekijk dan volgend filmpje:

In 2018 werd voor de eerste keer sinds 456 jaar het Landjuweel weer georganiseerd. Lingua sloeg met haar zusterclubs Babylon, Filologica & LWK de handen in elkaar om de klassieke literatuurwedstrijd nieuw leven in te blazen. Het eerste jaar mochten ze zich trotse winnaar noemen van de publieksprijs en ook het tweede jaar vielen ze in de prijzen. Hierdoor had Lingua de eer om in 2020 het Landjuweel te mogen organiseren.


Corona zorgt voor extra creativiteit bij de vereniging. Ze lanceerden het concept schrijfinuwkot, waar hun leden hun gedichten mogen doorsturen die dan worden geplaatst op de website vanuituwkot.be. Ook is Lingua meer actief op Instagram, waar ze via de rubrieken moviemonday, bookwednesday en towatch films, tv-series en boeken aanraden aan hun volgers. Ook hebben ze een online masterinfosessie georganiseerd en komt er nog een kortverhalenwedstrijd aan, met een mooie prijs voor de winnaar.


Toch kunnen de Linguanen niet wachten op het volgende academiejaar. Ze kijken al uit naar hun vaste culturele activiteiten, de doop, cocktailfeestjes, cantussen, een galabal ... Ze zullen eindelijk weer bondingactiviteiten kunnen organiseren voor de eerstejaars en hun peters en meters, infosessies kunnen houden en niet te vergeten: de citytrips in de lesvrije week. Als laatste kijken ze uit naar de gloednieuwe International Fair voor de leden die graag een studieavontuur willen beleven in het buitenland en zo de nodige informatie kunnen opdoen.


Je kan Lingua volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page