top of page

Fun and games!

Nu we elke dag binnen zitten, zien we heel wat creatieve manieren waarmee onze vrienden zich bezighouden.

We hebben allemaal al voldoende Netflix gekeken. We hebben boeken gelezen, zijn gaan wandelen en hebben lekker eten gemaakt.


Maar: er is meer. Naast de stijging in aankoop van hygiënische gel en zeep, zien we ook sterke stijgingen bij het aantal gezelschapsspellen en puzzels die verkocht worden.


Deze klassieke bezigheden kennen terug een enorme boost en wij zijn alvast fan!


Om jullie te helpen hebben we alvast enkele van onze favorieten hieronder opgesomd.


Bordspellen:


1. De Slimste Mens ter Wereld: het bordspel

Speel de populaire tv-quiz De Slimste Mens Ter Wereld thuis aan tafel en ontdek in vijf spannende rondes wie van jullie de slimste is. Speel je tegenstander naar nul seconden en kroon jezelf tot De Slimste Mens ter Wereld! Te koop voor 35,95 euro bij Dreamland


2. De kolonisten van Catan

In 2000 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het is een leuk spel voor iedereen door de grote interactie, het tikkeltje geluk dat je nodig hebt en de vele tactische mogelijkheden. Het spel is voor drie tot zes personen, maar niet getreurd: er zijn ook enkele versies voor twee personen (het kaart en dobbelspel).

3. 7 Wonders Duel:

Het bordspel 7 Wonders Duel is een spel dat speciaal ontwikkeld is voor twee spelers. In dit bordspel is elke speler de leider van een beschaving die prestigieuze gebouwen en wonderen moet bouwen. Ben je met meer dan twee personen thuis in quarantaine, dan zijn er ook basisversies voor meerdere personen te koop.


4. Exploding kittens

Exploding kittens is een fantastisch kaartspel voor twee tot vijf personen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Dit tactische spel is een variant van Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens.


5. Azul

In het tactische bordspel Azul moet je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. In het spel vorm je patronen met de tegels om het paleis te versieren. Voor specifieke patronen en speciale sets scoor je extra punten. Maar heb je materialen verspild, dan worden er punten in mindering gebracht. De speler met de meeste punten wint het spel Azul!


Puzzels:


1. Gratis online puzzel van de Gazet van Antwerpen:

Vul je graag een woordzoeker of een Zweedse puzzel in? Dit kan nu ook gratis online!


2. Full moon puzzel:

Ronde puzzel met slechts 100 stukjes, maar best moeilijk omdat ze allemaal op elkaar lijken. De gebruikte foto is gemaakt door NASA. De puzzel is gemaakt ter ere van 50-jarige Apollo 11 landing.


3. Maak je eigen puzzel:

Spreken de foto's op de bestaande puzzels je niet aan? Wil je liever zelf kiezen welk plaatje je moet samenstellen? Dit kan!


Veel speelplezier!


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Ken Hendrickx
Ken Hendrickx
Apr 01, 2020

Online kleurenwiezen (tegen de computer of tegen andere spelers) mag uiteraard ook niet ontbreken: http://www.wisthub.com

Like
bottom of page