top of page

ESN staat klaar voor de internationale studenten

ESN of Erasmus Student Network heeft al sinds 1991 enkele belangrijke doelen in het studentenleven. Ten eerste: de internationale studenten vertegenwoordigen. Ten tweede: culturele kennis en zelfontwikkeling promoten. En last but not least: leuke activiteiten organiseren die lang blijven hangen!


ESN staat onder andere bekend om haar buddyproject. Elk semester brengen ze een Erasmusstudent en een lokale student samen. Dit doen ze om de Erasmusstudenten te ondersteunen tijdens hun tijd in Antwerpen, maar ook om ervoor te zorgen dat meer studenten een tijd van hun universiteitscarrière in een ander land doorbrengen.

Een terugkerend evenement voor de ESN'ers is Ice Breaking Week aan het begin van het academiejaar. De bedoeling is zoals de naam voorspelt om het ijs tussen de studenten te breken. ESN doet dit met een achtdaagse boordevol leuke activiteiten zoals een pub crawl, een city rally, bierbowling en nog zoveel meer. Ze kijken al uit naar september wanneer het weer zover is.


ESN staat bovendien bekend om de verschillende feestjes, culturele uitstapjes en citytrips die ze voor haar leden organiseert.

Als je ESN'ers wil vinden, bezoek Café De Prof dan eens. Dit sfeercafé is een wereldberoemde plek in de ESN-wereld. Zo bekend zelfs, dat toen op StuDay tijdens de bingo gevraagd werd aan een Erasmusstudente wat haar favoriete plek in Antwerpen was, ze "De Prof!" antwoordde!

Je kan ESN volgen via Facebook, Instagram of hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page