top of page

Emiel, uw quizmaster van dienst

Emiel Dehandschutter, oud-student rechten"Ik heb rechten gestudeerd aan UAntwerpen en volg nu een extra opleiding aan de Antwerp Management School. Toen ik nog aan de universiteit studeerde, heb ik een jaar bij UNIFAC gezeten. Daar presenteerde ik mijn eerste quiz. Ik heb dat het jaar nadien nog eens mogen doen, heel tof. Wanneer ze mij vroegen om de Virtuele Verwarringsquiz te presenteren, had ik geen bepaalde verwachtingen. Het was niet hetzelfde als een fysieke ASK-Stuwer of UNIFAC-quiz, dus mijzelf erop voorbereiden kon ook moeilijk ...


Maar toen was de dag daar en ben ik toch geschrokken. Op een normale UNIFAC-quiz komt zo'n driehonderd man opdagen. De Virtuele Verwarringsquiz telde zevenhonderd deelnemers! Zot gewoon. En hoewel de interactie met het publiek helemaal anders verliep dan gewoonlijk (ik had mijn gsm naast me liggen zodat ik de livestream ook zelf kon volgen), leek het toch een échte quiz, alsof we gewoon in de Komida zaten. Mensen waren ambetant omdat ze de vraag fout hadden of juist super blij als ze juist zaten. Ze waren echt into the game. En de reacties achteraf, die vielen me ook op. Ik kreeg berichtjes van medestudenten, vrienden, familie ... Zoveel positieve feedback krijg ik anders niet na een quiz. Het is me echt super goed meegevallen.


Ik mag dan wel een quiz presenteren, ik ben eigenlijk niet zo'n quizzer. Mijn liefde voor de quiz uit zich vooral in het kijken naar tv-quizzen. Door te presenteren breid ik wel mijn kennis uit. Of wist jij al dat polymethylmethacrylaat een synoniem is voor plexiglas?


Hoewel de Virtuele Verwarringsquiz echt heel leuk was om te doen, hoop ik toch dat er geen tweede editie komt. De huidige maatregelen zijn nodig, maar ik zal blij zijn als ze opgeheven worden. Het vele binnen zitten heeft een groot effect op je gemoed. Daarom wil ik iedereen aanraden om genoeg te bewegen ... en te quizzen natuurlijk."


ZO WIN JE DE VOLGENDE QUIZ

Tips van quizmaster Emiel Dehandschutter


1 Stel je team zorgvuldig samen

Iedereen heeft een sterkte, een bepaald domein waarvan hij of zij veel kennis heeft. Wees niet bang om de juiste mensen op de juiste plaats te zetten!


2 Volg de actualiteit

Niet elke quiz heeft een actualiteitsronde, maar de kans dat er een verwijzing komt naar de actualiteit, is altijd groot. Wees daarop voorbereid.


3 Alles kan, als je er maar in gelooft

Wie zegt dat je niet keihard de winnaar kan zijn, ook al ben je verloren? Een echte winnaar is diegene die zich zo gedraagt ;-)

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page