top of page

ELSA: 's werelds grootste netwerk voor rechtenstudenten

ELSA Antwerpen staat voor the European Law Students Association Antwerpen. Ze zijn een internationale studentenvereniging voor en door rechtenstudenten die zich zowel richt op het professionele als op het studentikoze, en dat sinds 2006. Hieronder stellen ze zichzelf even voor:

Eerst en vooral maken ze deel uit van ELSA - The European Law Students Association. ELSA is vandaag de dag 's werelds grootste netwerk van rechtenstudenten. ELSA is actief in 44 landen, 375 rechtenfaculteiten en telt meer dan 50.000 leden. Deze club is dus ideaal om internationale contacten te leggen. Dit weerspiegelt zich ook in twee van hun kernactiviteiten:

1) SELS (Summer ELSA Law Schools): Samen met het ELSA-netwerk bieden ze zomerscholen aan over de 44 verschillende ELSA-landen waarbij iedere school zich toespitst op een bepaalde rechtstak (in Antwerpen heb je bijvoorbeeld Intellectual Property & Competition Law).

2) STEP (Student Trainee Exchange Programme): Stages in het buitenland over de 44 verschillende ELSA-landen. Dit programma biedt ELSA-leden een brede catalogus aan internationale stages, zodat ze ervaring kunnen opdoen in het buitenland.

ELSA biedt zowel rechtenstudenten als sympathisanten de mogelijkheid om zich professioneel en persoonlijk te ontplooien. Daarom organiseren ze samen met SOFIA de Antwerp Law Jobdays, een zeer succesvolle jobbeurs met meer dan veertig kantoren waar studenten de kans krijgen om op een meer informele wijze contact te leggen met hun toekomstige werkgevers. Ook zijn er hun bekende lezingen en debatten en zijn er verschillende partnerevents, waar studenten al voor een eerste keer informeel in aanraking kunnen komen met een kantoor en hun meest prangende vragen kwijt kunnen. Op die manier kunnen ze in een leuke, informele sfeer het wereldje al eens verkennen. Ieder jaar wordt bovendien een codexworkshop voor de eerstejaars georganiseerd om wegwijs te geraken in die dikke, bijna onbegrijpelijke boeken!

ELSA staat zeker niet enkel voor professioneel, maar ook voor plezant! Zo organiseren ze ieder jaar tal van reizen. In het eerste semester gaan ze steeds enkele dagen naar een stad met 'institutionele instellingen', om zowel de stad als de verschillende instellingen te bezoeken. Dit jaar bezochten ze bijvoorbeeld Den Haag. In de lesvrije week organiseren ze ieder jaar een Far Trip, waarbij het voor ELSA Antwerpen al eens wat verder en zotter mag. Zo gingen ze dit jaar naar Cuba: Arribaaaa! In het tweede semester staat er steeds een Legal Trip op het programma. Naast hun reizen, hebben ze ook hun gekende ELSA Galabal. Een avond om helemaal 'Legally Drunk' te gaan!

Ontspanning vinden de ELSA-leden ook in café Barracuda of genieten van een lekker broodje van bij de Nonius.


Bovenop dit alles zijn ze bij ELSA een hechte vriendengroep voor het leven, die met trots het blauwe ELSA-hart vertegenwoordigen! Op het jaarlijkse Alumnidiner komen de ELSA-(oud)leden samen alsof ze nooit van elkaar weggeweest zijn. Eens een blauw hart, altijd een blauw hart.


Je kan Elsa volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page