top of page

EKA brengt Europa dichterbij

Bijgewerkt op: 5 mei 2020


Europakring Antwerpen houdt zich sinds 1973 bezig met cultuur, politiek en feestjes, allemaal met de bedoeling Europa dichter bij de Antwerpse student te brengen. Ze bieden een goede combinatie tussen de typische studentikoze activiteiten en de meer serieuzere politieke evenementen aan. EKA probeert een zo gevarieerd mogelijke waaier aan ervaringen te geven. Reizen is de beste manier om te proeven van de culturele rijkdom van Europa, maar ook kleinere uitstappen naar het theater, hun jaarlijks evenement op Calamartes cultuurfestival of gewoonweg een citytrip in eigen land bieden ze je graag aan!


Tijdens hun debatten of Café Europa's proberen ze de hedendaagse uitdagingen van Europa te analyseren, al dan niet tussen pot en pint. EKA is bovendien politiek neutraal. Hierdoor vind je bij hen een waaier aan politieke overtuigingen van leden en letten ze erop gastsprekers van alle mogelijke politieke richtingen uit te nodigen. Ze zetten ook geregeld de bloemetjes buiten door bijvoorbeeld cocktailfeestjes met diverse thema's in De Prof te organiseren. Bovendien oefenen ze regelmatig hun zangtalent op een cantus of een karaokeavond. Op dat soort avonden zingen ze zeker hun clublied, dat je hiernaast kan terugvinden.

In coronatijden is de organisatie van dit soort evenementen niet zo gemakkelijk. Maar bij EKA steken ze de koppen bij elkaar (op anderhalve meter afstand weliswaar) om hier alternatieven voor uit te werken. Zo dromen ze luidop over een online quiz, een lezing op afstand ... De mogelijkheden en de goesting zijn er zeker!Je kan EKA volgen op Facebook en Instagram.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page