top of page

Eerste hulp bij je herbarium

Jasmine Spreeuwers, studente biologie en praeses bij Fabiant


"In de opleiding biologie moeten de studenten van de eerste en tweede bachelor een herbarium maken. Dat is een hele klus. Je moet vijftig planten vinden van verschillende families: vijfendertig kruiden, tien bomen en vijf grassen. Je bent daar echt heel lang aan bezig. Om dit een beetje gemakkelijker te maken, organiseren we met onze studentenvereniging Fabiant normaal gezien een hele tocht waarbij we bepaalde plekjes bezoeken waar je gemakkelijk plantjes kan terugvinden. Maar toen kwam corona, en zo'n tocht ondernemen is nu niet bepaald een essentiële verplaatsing...

We hebben onze focus dan maar online geplaatst en een Facebookgroep opgericht. Wanneer je toegelaten wordt, krijg je toegang tot tips en tricks om plantjes te vinden, te drogen ... Eigenlijk alles wat we ook zouden meegeven als je met ons op herbariumwandeling zou gaan. Het loont dus zeker de moeite om je als biologiestudent hierop in te tekenen!


In tijden voor corona organiseerde ik als praeses, samen met de rest van het praesidium, evenementen voor onze vereniging. Dit is intussen ook allemaal digitaal. Ik heb wel wat extra tijd om handen, dus ben ik momenteel bezig met het sorteren van familiefoto's en voor mezelf en mijn zussen een gepersonaliseerd fotoboek te maken.

Ik raad iedereen aan om zolang het mag voldoende buiten te komen en te genieten van het zonnetje. En heb zeker oog voor de mooie planten in de wegberm - studenten biologie weten wat ik bedoel!" 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page