top of page

Eens SOFIAan, altijd SOFIAan


SOFIA is sinds 1960 de club van de Faculteit Rechten aan de Universiteit Antwerpen. Hun activiteiten zijn dan ook voornamelijk voor de rechtenstudenten. Zo worden tijdens het eerste semester van het academiejaar, steeds in samenwerking met ELSA Antwerpen, de Antwerp Law Jobdays georganiseerd. Hier brengt de club jaarlijks een veertigtal advocatenkantoren samen. Daarnaast organiseren ze ook verschillende interessante workshops met hun partners en juridisch getinte uitstappen, zoals een bezoek aan het Grondwettelijk Hof en het Justitiepaleis. Daarbovenop hebben ze een boekenverkoop en een peter/meterwerking.

Dit helpt natuurlijk allemaal bij het studeren, maar de boog kan niet altijd gespannen staan! Daarom heb je bij SOFIA ook de traditionele clubactiviteiten zoals TD's, cantussen, het gekende galabal en nog vele andere. Ook sportief zijn ze actief betrokken, zoals bij de activiteiten van de Sportraad. Daarnaast heb je nog de jaarlijkse skireis in samenwerking met Totally, die hen afgelopen jaar nog naar Les Deux Alpes bracht. SOFIA probeert ook zoveel mogelijk online aanwezig te zijn om iedereen te bereiken. Solidariteit en de opdracht om iedereen zijn plekje te laten vinden bij de club, vinden ze heel belangrijk.


Eens Sofiaan, altijd Sofiaan - hun clublied werd al op trouwfeesten gedraaid en kinderen van SOFIA-leden sluiten zich ook aan bij de club. Dat bewijst toch dat hun aanpak om iedereen te betrekken, werkt.

Daarom blijven ze volop inzetten op hun website en social media, waar ze veel informatie geven en een toegankelijk aanspreekpunt proberen te zijn. Via de social media kunnen de studenten al hun vragen kwijt in verband met studeren en andere aspecten van de faculteit. In coronatijden is de online aanwezigheid van SOFIA dan ook hun grote troef. Elke week delen ze in samenwerking met DRINKiQ een DIY mocktail. De mocktail bestaat telkens uit enkele basisingrediënten die je gemakkelijk kan voorzien. Maandelijks is er ook een DRINKiQ-quiz waarmee je een mocktailpakket kan winnen. Ook heeft de club van hun CV-workshop een virtuele workshop gemaakt en worden er verschillende interactieve activiteiten gepost via Instagram. En er komt nog veel meer leuks aan!

Volgend academiejaar brengt immers een introductieweek met zich mee, waarbij de club wordt voorgesteld via verschillende activiteiten. Daarnaast staat er ook een doop gepland in oktober. Ook een bierbowling, quiz, BBQ en uitstap naar een pretpark staan op de planning. Workshops en lezingen staan ook op de agenda, en de uitstap naar het Grondwettelijk Hof zal zeker niet missen zijn! De locatie van de volgende skivakantie is ook al bekend, maar die wilden de SOFIA-leden nog even geheim houden.


Op maandagavond vind je de SOFIAnen in café De Prof, waar ze thema-avonden houden. Jaarlijks genieten ze van een grootse ledenbarbecue. Toch al benieuwd naar wie er zoal lid is van SOFIA? Bekijk het praesidium hieronder:

Je kan ook altijd onderstaand filmpje bekijken om hen beter te leren kennen:

SOFIA is te volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page