top of page

Een virtuele loopclub voor onze universiteit

Bijgewerkt op: 1 apr. 2020

Enjo Faes, student toegepaste economische wetenschappen


“Voetbal maakt al lang deel uit van mijn leven. Ik train vier keer per week. Toen de coronacrisis uitbrak en de competitie tijdelijk stopgezet werd, moest onze ploeg op zoek naar een manier om onze conditie niet kwijt te geraken. Onze coach stuurde ons loopschema’s op, maar iedereen gebruikte andere loopapplicaties. De eenheid was ver zoek! Toen zag ik dat Anderlecht een Stravaclub gemaakt had, waar de spelers hun looptrainingen op konden bijhouden. Ik heb dat idee meteen gedeeld met mijn eigen ploeg. Zo konden we elkaar extra motiveren. En toen ik daar toch mee bezig was, dacht ik: en waarom niet ineens een virtuele loopclub maken voor de Universiteit Antwerpen?
Toen de groep klaar was, heb ik hem gedeeld met een aantal vrienden uit verschillende studierichtingen. Toen is de bal aan het rollen gegaan. Plots zag ik het aantal leden fors stijgen. Het is duidelijk dat er heel wat van mijn medestudenten sportief aan de slag gaan in deze periode. En dat is de bedoeling, natuurlijk.


Ik check regelmatig hoe iedereen het doet in de Stravaclub. Je hebt van die zotte sportievelingen die gemakkelijk honderd kilometer per week lopen, maar je hebt ook beginnelingen die heel traag hun eerste kilometers proberen. Eigenlijk maakt het niet uit of je een fanatieke loper bent of niet, iedereen is welkom in de club. Ik hoop dan ook dat dit initiatief zich mag uitbreiden naar iedereen die zich met de Universiteit Antwerpen verbonden voelt. Of dat andere organisaties zich hierdoor laten inspireren om hun eigen loopclub te starten.


Natuurlijk mag je ook jezelf niet gaan overschatten in deze tijden. Het is ook belangrijk om nog wat reserve te houden voor jezelf, zodat je niet nog meer vatbaar bent voor het virus. Ken je grenzen en houd het veilig!”


Je kan Enjo’s Stravaclub hier vinden of in de Strava-app: UAntwerpen Runs.


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Lothar van Diessen
Lothar van Diessen
Apr 01, 2020

Een spontaan en sportief initiatief van Enjo. Mega tof!

Like
bottom of page