top of page

Een boodschap van rector Herman Van Goethem


Dag beste studenten. Gegroet! vanuit mijn kot. Zoals jullie heb ik me helemaal moeten herorganiseren. Welkom dus in de keuken van de familie Van Goethem. Want vandaag is het tijd voor iets nieuws. Vanuit uw kot.


Het zijn uitzonderlijke en bizarre tijden. Door het coronavirus passen we ons dagelijkse leven aan, zoeken we nieuwe mogelijkheden. Het is voor iedereen wennen, soms schrikken, en ook wel zoeken naar berusting. Maar ik ben tegelijk ook optimistisch. De afgelopen weken hebben mij dit geleerd: we kunnen véél meer aan, dan we zelf denken.


Iedereen had zich het academiejaar anders voorgesteld. Samen les volgen, ’s middags een koffie, samen op een groen grasveld, de eerste lentezon op het grasveld voor de campus. Allemaal behoort het tot het DNA van ons studentenleven. In deze periode van het jaar lopen onze gebouwen altijd over van energie. Dit valt nu even weg. De un iversiteity is nu leeg en het maakt me triest om daar naar te kijken.


Voor situaties als deze bestaat geen draaiboek, ook niet voor onze universiteit. We moesten helemaal vanaf nul beginnen. Hoe organiseer je een universiteit, digitaal en vanop afstand? Er valt zoveel weg! Maar één ding wisten we zeker – dat stond als een paal boven water, het is onze ultieme zekerheid. We hebben jullie.


Beste studenten, jullie zijn vandaag onze rots in de branding. Onze universiteit is méér dan een hoop gebouwen. We zijn een community, we zorgen voor mekaar, we laten mekaar niet alleen. We zien mekaar graag, we delen iets. Eens te meer, maken jullie allemaal deel uit van onze Universiteit Antwerpen. Alleen doen wij dit nu vanuit ons kot.


Ik zei het jullie al: het is tijd voor iets nieuws. Vandaag lanceren we samen met jullie vanuituwkot.be. Via dit platform gaan we voor een digitale metamorfose van het ganse studentenleven. Géén blackboard, géén tweede UA-mail, maar een plek om mekaar te ontmoeten, te helpen, te inspireren. Een plek waaraan jullie de komende periode allemaal toe kunnen bijdragen. Ik ben er ongelofelijk fier op, dat we dit met onze Universiteit Antwerpen kunnen neerzetten.

Beste studenten. Een universiteit is meer dan een gebouw, dat bewijzen jullie elke dag. Blijf mee de toekomst bepalen, maar doe dat de komende maanden vanuit uw kot.


Blijf denken, blijf solidair, blijf cantussen, blijf sporten, blijf blokken, blijf thesissen, blijf geëngageerd, blijf verbonden, blijf alles wat je maar wil worden. Blijf Universiteit Antwerpen. Vanuit uw kot.


All the best!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page