top of page

Deze zomer brengt … TWEE virtuele AIESEC-evenementen

Global Leadership Day


AIESEC werd in 1948 opgericht door studenten uit zeven verschillende landen die in België samenkwamen om een nieuw soort internationale samenwerking tot stand te brengen. Het doel was om jongeren van over heel de wereld samen te brengen om zo de vrede te bevorderen en discriminatie tegen te gaan. Ze zouden dit bereiken door middel van stageplaatsen en vrijwilligersprojecten.

AIESEC is ’s werelds grootste jongerenorganisatie en richt zich vooral op de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten bij jongeren. De “Global Leadership Day” is een nieuw initiatief van AIESEC. Het is een 24 uur durend virtueel evenement waarop verschillende sprekers het gaan hebben over het onderwerp leiderschap en meer bepaald leiderschap bij jongeren. Het evenement wordt ingedeeld in 4 tijdzones, zodat jongeren van over heel de wereld mee kunnen volgen. Het zal keynote talks, workshops en paneldiscussies bevatten en zal op 12-13 juni doorgaan. Meer informatie vind je via deze link, waar je je ook kan registeren.


Beyond AIESEC


AIESEC in Belgium heeft iets nieuws voor jullie!

We zijn tot het idee van “Beyond AIESEC” gekomen op het moment dat de coronapandemie zijn vat op Europa begon te krijgen en landen hun grenzen begonnen te sluiten. Aangezien we jongeren tijdelijk geen buitenlandse ervaring meer kunnen bieden, hebben we besloten om enkele belangrijke topics naar hen te brengen. We doen dit d.m.v. 8 webinars, in de maand juli. De besproken onderwerpen zullen erg uiteenlopend zijn, van mentaal welzijn tot sales, en zullen je de beginselen van enkele hard en soft skills bijbrengen. Deze vaardigheden zullen later in je carrière wellicht van pas komen, dus mis deze unieke kans niet!

We willen door middel van deze webinars ook een blik achter de schermen werpen en je tonen waar AIESEC voor staat. De bovenvermelde “skills” zijn namelijk vaardigheden die je leert als je lid wordt van onze organisatie of als je zelf op uitwisseling gaat. We hopen je daarnaast op deze manier toch nog een leerrijke zomer te bieden.

Je kan zoveel webinars volgen als je wil, we vragen wel dat je je op voorhand inschrijft. Dit zal binnenkort mogelijk zijn, dus hou zeker de website in de gaten!

0 opmerkingen

Comments


bottom of page